Călugar-sihastru arestat pentru tentativă de viol. A vrut să facă sex cu o femeie care-i vizitase chilia din Munții Postăvaru

0
Publicat:

Călugărul din chilia din Masivul Postăvaru este acuzat de tentativă la viol, după ce a încercat să forțeze o femeie să întrețină relații sexuale. Femeia a fugit într-un moment de neatenție.

Călugărul din Postăvaru a fost arestat pentru tentativă la viol FOTO Adevărul
Călugărul din Postăvaru a fost arestat pentru tentativă la viol FOTO Adevărul

Un călugăr din Brașov a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat fiind de tentativă de viol. Omul a uitat de lucrurile Lui Dumnezeu și s-a gândit doar la cele lumești, după ce o femeie a ajuns în chilia sa. Călugărul a invitat-o să rămână peste noapte, dar, cum aceasta a refuzat, a încercat să întrețină relații sexuale împotriva voinței femeii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au anunțat că au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la viol. Anchetatorii au făcut publice mai multe informații din cele pe care le-au aflat până acum.

La data de 11 septembrie 2023, o persoană de sex feminin, în vârstă de 34 de ani, s-a deplasat la o chilie aflată pe masivul Postăvaru pentru a îl vizita pe inculpat, călugăr, în vârstă de 57 de ani. Pe fondul consumului de alcool, acesta din urmă ar fi insistat ca persoana vătămată să rămână peste noapte și, ca urmare a refuzurilor repetate, a încercat să întrețină raporturi sexuale neconsimțite cu aceasta. În cadrul incidentului, victima a fost agresată fizic și a reușit să scape profitând de un moment de neatenție”, a precizat procurorul Radu Năstac, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Polițiștii deplasați la fața locului l-au reținut pe călugăr pentru 24 de ore, după care procurorii l-au prezentat judecătorului de drepturi și libertăți. Instanța a decis ca bărbatul să fie cercetat în stare de arest preventiv în următoarele 30 de zile.

Chilia din Postăvaru a fost ridicată de un adevărat om al Lui Dumnezeu, părintele Onufrie. Acesta a trecut la Domnul în martie anul acesta și avea porumbei, găini și trei câini, singurele viețuitoare cu care își ducea traiul. Locul i-a fost luat de actualul călugăr, arestat preventiv.

Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Brașov, sub coordonarea și supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

„Punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție“, fac precizarea legală anchetatorii.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite