Câini salvați de pompierii brașoveni dintr-un șanț săpat în stâncă la 15 metri adâncime

0
Publicat:

Doi câini au căzut într-un șanț adânc, săpat într-o stâncă din localitatea brașoveană Comăna de Jos. Timp de șase ore au depus eforturi pompierii brașoveni până au reușit să salveze animalele

Câini salvați de pompierii brașoveni dintr-un șanț de 15 metri FOTO ISU Brașov
Câini salvați de pompierii brașoveni dintr-un șanț de 15 metri FOTO ISU Brașov

Doi câini au fost salvați de pompierii brașoveni, după ce căzuseră într-un șanț extrem de adânc, în localitatea Comăna de Jos. Mai mulți localnici au sunat la pompieri și le-au cerut acestora ajutorul, iar un echipaj s-a deplasat la fața locului și a reușit să-i salveze pe cei două patrupede.

În decursul zilei de vineri, 2 februarie, am fost solicitați să intervenim pentru extragerea a doi câini din localitatea Comăna de Jos. Cei doi patrupezi ghinioniști au căzut intr-un șant săpat într-o stâncă, acesta având o adâncime de aproximativ15 metri. Imediat după apelul primit, salvatorii de la Detașamentul de Pompieri Făgăraș s-au deplasat la locul solicitării cu o autospecială de intervenție și un echipaj de prim ajutor”, a precizat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov.

Șase ore a durat acțiunea de salvare

Pompierii au acționat în sistem integrat, cu salvatorii din mediul subteran și speologic pentru recuperarea celor două patrupede. După cele șase ore intense în care cele trei echipe de salvatori au intervenit atât pentru extragerea celor două animale, cât și pentru asigurarea perimetrului, patrupedele au fost extrase din șanț și predate în siguranță stăpânului.

La acțiunea de salvare, care a durat mai mult de șase ore, au participat echipe specializate din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov și ISU Brașov.

Acesta este încă unul din multele exemple care ne dovedește că o bună colaborare între instituții întotdeauna este cea mai bună soluție pentru misiuni încheiate cu succes!”, a mai arătat reprezentantul pompierilor brașoveni, Ciprian Sfreja.

Pompierii brașoveni sunt chemați destul de des să salveze animale domestice sau chiar sălbatice care ajung în situații din care nu mai pot ieși. De-a lungul timpului au salvat câini, pisici, cai, păsări sau chiar căprioare. Nu de puține ori a fost vorba de intervenții destul de complicate, dar angajații ISU Brașov au dat dovadă de fiecare dată de empatie și au salvat nu numai vieți omenești, ci și animale.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite