Trafic deschis non-stop pe podul de la Brăila. Sorin Grindeanu: „Nu văd motivul pentru care este întreruptă circulația“ VIDEO

0
Publicat:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut o inspecție la podul peste Dunăre de la Brăila acolo unde, în ultima perioadă, au apărut mai multe probleme. Acesta a cerut ca traficul rutier să nu mai fie închis noaptea, deoarece constructorii nu au reușit să demonteze macaralele.

Grindeanu a cerut să se circule fără restricții pe podul peste Dunăre FOTO: C. Mazilu
Grindeanu a cerut să se circule fără restricții pe podul peste Dunăre FOTO: C. Mazilu

Ministrul Sorin Grindeanu a spus că circulația se va mai opri, la solicitarea CNAIR, doar atunci când macaralele vor fi demontate.

„Vreau să atrag atenția la un lucru. Am venit în iulie, s-a dat drumul la circulație. Constructorii și-au luat angajamente mărețe că vor da jos macaralele, pe parcursul nopții. Din ce am observat azi cu domnul Tudose, au reușit să dea jos, parțial, prima macara. Vreau să luați decizia să se circule și noaptea (n.r. adresându-se reprezentantului CNAIR). Nu văd motivul pentru care este întreruptă circulația pe timpul nopții, atât tâmp cât aceste macarale nu sunt demontate și date jos. Dacă tot nu dau aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24. Când vor fi mobilizați să vină dânșii să ceară la CNAIR , că vor să lucreze și să dea jos aceste macarele. Până atunci 24 din 24”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, Sorin Grindeanu a criticat constructorul pentru că nu va termina anul acesta drumul de legătură, așa cum a promis.

De asemenea, a subliniat în mai multe rânduri că obiectivul nu va fi recepționat până nu vor fi remediate toate probleme la pod. „Neconformitățile nu pun în pericol siguranța traficului, însă doar după ce acestea vor fi înlăturate”, a avertizat Grindeanu.

„Acest pod nu a fost recepționat, iar ce de la CNAIR nu-l vor recepționa până când toate neconformitățile  nu vor fi înlăturate. Nu este pusă în pericol nici măcar o secundă siguranța  pasagerilor în trafic. Nu există așa ceva. Mi-aș fi dorit să nu existe aceste neconformități, dar pot să vă spun nu este pusă în pericol siguranța pasagerilor. Problemele vor fi înlăturate pe cheltuiala companiei. Repet, siguranța pasagerilor nu este pusă în pericol!”, a spus Grindeanu. 

Infiltrații la podul peste Dunăre

Inspecția ministrului la podul peste Dunăre vine în contextul în care au apărut noi probleme la podul suspendat peste Dunăre, care leagă Brăila-Galați de Tulcea, supranumit Golden Gate de România.

Recent, au fost descoperite infiltraţii în structura de rezistenţă subacvatică a podului, la 12 metri adâncime. Fisurile au apărut la blocurile de ancoraj, în locul în care sunt prinse de sol firele care susțin podul. Fiecare bloc are adâncimea de 35 de metri și a fost umplut cu 40.000 de metri cubi de beton, ceea ce înseamnă că poate susține o greutate de 100.000 de tone.

Nu sunt singurele probleme apărute la podul peste Dunăre inaugurat la 6 iulie 2023. În august, au fost găsite peste 400 de şuruburi slăbite şi zone cu asfalt denivelat. În septembrie, podul a intrat în reparații. Constructorul a început decopertarea asfaltului vălurit de pe prima bandă, ducând la restricții de circulație și pe timpul zilei.

Podul peste Dunăre aduce o lungă serie de premiere pentru infrastructura din România. Este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară. Totodată, podul este cea mai scumpă construcție post-revoluționară și este dotat cu centru de monitorizare, senzori și sistem de dezumidificare. Podul peste Dunăre are o garanție de 10 ani. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite