Rezidenţiate pe post în sănătate, concursul se ţine la Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posturi disponibile în sănătate la Brăila foto adevarul
Posturi disponibile în sănătate la Brăila foto adevarul

Sunt 22 de posturi în total, 12 sunt pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, trei posturi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) şi şapte pentru Spitalul Orăşenesc Făurei, iar dosarele se depun până pe 21 octombrie, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.

Unităţile spitaliceşti din Brăila au pus la bătaie la data de 17 noiembrie 2013, 22 de posturi, dintre care 12 pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, trei posturi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) şi 7 pentru Spitalul Orăşenesc Făurei. 

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, judeţul nostru a solicitat un singur post pe specialitatea farmacie, în timp ce restul posturilor sunt pe domeniul medicină. Concret, posturile scoase la concursul de rezidenţiat pentru Brăila sunt repartizate astfel: la SJU s-au solicitat posturi pe secţiile Chirurgie generală II, Cardiologie, Chirurgie şi ortopedie infantilă, Chirurgie toracică, Medicină internă, Neurochirurgie, Neurologie, Oftalmologie, ORL, BFT şi recuperare medicală, Reumatologie şi Urologie. În ceea ce priveşte situaţia locurilor scoase la concurs pentru spitalul din Făurei, acestea sunt pe specializările Farmacie clinică, ATI, Chirurgie generală, Medicina de urgenţă, Neurologie şi Obstetrică- ginecologie.

Concursul se desfăşoară în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara. Pentru posturile şi locurile publicate în judeţul Braila, examenul se susţine în centrul universitar Bucureşti, cu excepţia celor trei posturi scoase la rezidenţiat pentru SAJ, unde examenul şi pregătirea în domeniu se fac în centrul universitar Cluj-Napoca. Ocuparea locurilor/ posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita posturilor publicate pentru fiecare domeniu.
Dosarele se depun până pe 21 octombrie, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite