Reacția lui Marcel Ciolacu când este întrebat despre susținerea unui primar condamnat pentru proxenetism

0
Publicat:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a evitat să răspundă, vineri, 10 mai, la Brăila, unei întrebări legate de o persoană condamnată pentru proxenetism şi participare la grup infracţional, care este susținută de PSD pentru a candida la funcția de primar într-o comună brăileană.

Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos

Întrebat vineri, 10 mai, într-o conferință de presă la Brăila, dacă este potrivit ca PSD să susțină un primar condamnat pentru proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat, Marcel Ciolacu a evitat să dea un răspuns clar.

Oamenii au întotdeauna dreptate. Românii au întotdeauna dreptate. Ei hotărăsc cine este cel mai bun gospodar din urbea lor. Nu eu hotărăsc acest lucru”, a afirmat președintele PSD. 

Afirmaţiile liderului PSD au fost făcute în contextul în care Ciolacu a fost întrebat dacă i se pare potrivit ca partidul să susţină oameni condamnaţi penal, dându-i-se exemplul candidatului formaţiunii la Primăria localităţii brăilene Şuţeşti, care a fost condamnat în anul 2018 pentru proxenetism şi participare la un grup infracţional organizat, iar acum este susţinut de PSD.

Racola românce și le obliga să se prostitueze in străinătate

Costică Dobre, candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Şuţeşti din Brăila, a fost condamnat definitiv în 2018 pentru proxenetism şi aderare la un grup infracţional organizat, el fiind găsit vinovat pentru că, alături de fratele şi cumnata sa, au racolat fete din România pe care le-au obligat să se prostitueze în Spania şi Grecia. 

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată pentru proxenetism în urma unui acord de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DIICOT.În decizia de condamnare, instanța nu i-a impus însă și interdicţia de a candida, astfel că Dobre a candidat și a fost ales primar în 2020.

Cazul candidatului PSD de la Şuteşti nu este singular. 

În Prahova, pentru primăria comunei Ciorani, PSD a racolat un fost primar PNL, pe Marin Voicu, trimis în judecată pentru fraude electorale, în favoarea PNL, la alegerile locale din 2020 şi cercetat tot pentru fraudarea alegerilor, într-un dosar separat, ancheta vizând fraudarea alegerilor parlamentare. 

Tot în Prahova, PSD a renunţat pe ultima sută de metri, în urma unei contestaţii în instanţă a PNL, la candidatura unui primar condamnat pentru pornografie infantilă, social-democraţii propunând-o să candideze pentru funcția de primar pe soţia acestuia.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite