PSD a avut cel mai mult de câştigat în judeţul Brăila de pe urma ordonanţei traseiştilor. PDL a fost partidul de la care au plecat cei mai mulţi aleşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ordonanţa traseiştilor s-a dovedit a fi de bun augur în primul rând pentru PSD, în judeţul Brăila. Acesta este partidul care a avut cel mai mult de câştigat în urma migraţiei aleşilor locali, câştigând trei primari, 14 consilieri şi un viceprimar. Cei mai mulţi dintre aceştia au plecat de la PDL. În rest, doar PNL a mai câştigat trei consilieri, din CLM Brăila.

Primarii care au decis să îşi schimbe tabăra sunt: Nicolae Ganea (PDL), din comuna Galbenu, Dima Priceputu (PDL), din comuna Viziru, şi Gheorghe Ionel (PDL), oraşul Însurăţei. Toţi aceştia au trecut la PSD.

De la Viziru, a mai trecut la PSD şi viceprimarul care a fost ales din partea PPDD, precum şi patru consilieri, foşti PDL. Din Însurăţei, cinci consilieri PDL au trecut la PSD. Au mai plecat de la PDL la PSD doi consilieri din comuna Mircea Vodă şi unul de la Ianca. De la PNL a plecat la PSD un consilier din Ianca. Tot din Ianca un consilier ales pe listele PNG a trecut tot la PSD, iar un consilier PPDD a decis să intre în UNPR.

Au fost şi cazuri de consilieri care au renunţat la partidul din care au făcut parte până în prezent, pentru a fi independenţi. Unul dintre aceştia este fostul liberal Ionuţ Lungu, din Însurăţei, care s-a declarat dezamăgit de fuziunea PNL cu PDL, precum şi de propunerea pentru funcţia de preşedinte a României a candidatului Klaus Iohannis. Tot la Însurăţei, un consilier PPDD a decis să fie independent.

În Consiliul Local Municipal Brăila au migrat spre alt partid trei consilieri. Cu toţii au decis să treacă la PNL. Este vorba despre Laurenţiu Chiru (PNŢCD), Paul Creţu (PUER) şi Georgică Sterian (PPDD). Laurenţiu Chiru a fost liderul filialei locale a PNŢCD, însă a considerat că e mai bine să treacă în barca liberalilor. "Am făcut-o deoarece am convingerea că în România trebuie să existe un mare partid de dreapta, un mare partid de stânga şi, aşa cum se configurează acum în Europa, un partid extremist. În consecinţă, politicienii care au convingeri de dreapta trebuie să lase orgoliile deoparte şi să pună umărul la coagularea acestui mare partid", spune Chiru, care se declară un susţinător fervent al candidatului Klaus Iohannis.

Citiţi şi

Ordonanţa lui Liviu Dragnea aduce schimbări şi în Ialomiţa. Partidul Social Democrat a prezentat lista oficială a primilor traseişti politici
 

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite