Femeie luată de pe stradă și dusă la o mănăstire, cu forța, pentru dezlegare de farmece. Salvarea ei a venit de la o măicuță

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul a dus-o cu forța pe fosta sa parteneră la o mănăstire pentru ca un preot să îi citească o dezlegare de farmece și să îi spovedească pe amândoi. Femeia a reușit să scape din mâinile agresorului cu ajutorul unei măicuțe.

Femeia a fost urcată cu forța în mașină de fostul concubin FOTO arhivă Adevărul
Femeia a fost urcată cu forța în mașină de fostul concubin FOTO arhivă Adevărul

Judecătoria Fălticeni l-a condamnat în 11 aprilie 2024 pe un bărbat de 60 de ani la un an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia instanței nu este definitivă.

Suceveanul fusese condamnat anterior pentru o altă faptă penală la 2 ani de închisoare, astfel că cele două pedepse au fost contopite, iar în final a rezultat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare, care a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de 4 ani.

El a intrat în colimatorul polițiștilor pentru că în 7 mai 2021 și-a forțat fosta concubină să urce în mașina personală și, ajutat de fiul său, a dus-o la o mănăstire din satul Slătioara, județul Suceava.

„În momentul în care persoana vătămată a părăsit locuința, inculpatul a abordat-o și văzând că aceasta nu se conformează solicitărilor sale, a imobilizat-o și a urcat-o cu forța în autoturismul …, pe bancheta din spate”, au stabilit anchetatorii.

Audiat de polițiști, bărbatul a declarat că și-a dus fosta parteneră la mănăstire pentru ca un preot să îi citească dezlegarea de farmece și să îi spovedească pe amândoi.

„Inculpatul a luat hotărârea de a o duce pe persoana vătămată la …, pentru a i se citi dezlegări de către un preot, împotriva voinței acesteia. Nu a realizat că fapta sa constituie infracțiune”, a explicat procurorul de caz în actul de acuzare.

Salvarea femeii a venit de la o măicuță, cu care aceasta a reușit să vorbească și care a ascuns-o în incinta mănăstirii până la sosirea polițiștilor.

„În incinta mănăstirii …, persoana vătămată a reușit să solicite ajutorul martorei …, maică la mănăstire, care i-a oferit un telefon mobil pentru a suna la numărul de urgență 112, totodată ascunzând-o pe aceasta de inculpat, în spatele mănăstirii, până la sosirea echipajului de poliție”, se menționează în rechizitoriu.

În urma audierilor, instanța a constatat că suceveanul și-a răpit fosta concubină pe fondul geloziei și din dorinţa de a-şi salva relaţia cu aceasta. Femeia îi spusese că are o relație cu alt bărbat.

Fapta inculpatului denotă o îndrăzneală şi dezinhibiţie a acestuia în săvârşirea de fapte antisociale şi imprimă faptei o gravitate concretă medie apreciată şi prin prisma relaţiilor preexistente de concubinaj dintre persoana vătămată şi inculpat, relaţie presărată de-a lungul timpului cu mai multe certuri şi împăcări”, și-a motivat instanța decizia de condamnare a bărbatului.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite