Podul de la Brăila, reparat din nou. Aici își lansează PSD campania electorală pentru alegerile din 2024 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt din nou lucrări de asfaltare și restricții de circulație la podul peste Dunăre de la Brăila. Reparațiile au loc chiar cu o zi înainte de startul campaniei electorale a Partidului Social Democrat, în acest loc.

Lucrări de asfaltare la podul peste Dunăre FOTO: Captura video
Lucrări de asfaltare la podul peste Dunăre FOTO: Captura video

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunță că în ziua de joi, 9 mai 2024, pe „DN 2S, tronson kilometric 4+500 - 5+100 metri, pe Podul Brăila, județul Brăila, vor avea loc lucrări de frezare și așternere de îmbrăcăminte bituminoasă, între orele 7:00 și 19:00”.

Potrivit sursei citate, circulația rutieră va fi restricționată pe banda nr. 1 a sensului de mers Tulcea - Brăila, desfășurându-se pe cea de-a doua bandă, cu semnalizare prin balize direcționale, viteza fiind restricționată la 30km/oră. 

Inaugurat cu mare fast în iulie 2023, podul de la Brăila nu a fost încă recepționat de CNAIR din cauza problemelor care nu au fost nici până în prezent remediate.

Lucrările de asfaltare au loc chiar cu o zi înainte de startul campaniei electorale a Partidului Social Democrat. Potrivit unui anunț făcut de premierul Marcel Ciolacu, PSD va da vineri, 10 mai 2024, startul campaniei electorale, la podul peste Dunăre de la Brăila.

„O să începem campania electorală în Brăila, pe data de 10 mai 2024, după Ziua Europei, unde a fost cea mai mare investiţie din Europa la un moment dat, celebrul <pod al lui Tudose>, unde iarăşi am vorbit foarte mult de cum s-au găsit şuruburile căzute, de parcă cineva trebuia neapărat să le strângă sau să le desfacă. Dar funcţionează, n-a căzut podul”, a transmis Ciolacu.

După ce în martie 2024, CNAIR a sesizat că rampa de acces spre viaductul care duce spre Podul peste Dunăre prezintă din nou tasări pe malul din Brăila, acum constructorul face reparații pe „zonele deteriorate”.

În unele zone, au apărut denivelări destul de serioase, care măsoară și 10 centimetri în anumite zone.  

Podul peste Dunăre de la Brăila este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea ca dimensiune din Europa şi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră.

Obiectivul a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.  La puțin timp după inaugurare, au apărut primele probleme. La finalul lunii august 2023, o filmare apărută în spațiul public arăta cum șuruburile podului se desprindeau ușor, iar CNAIR a dat vina pe neglijența constructorilor și, după verificări, a transmis că 0,4% dintre cele 100.000 de șuruburi erau slăbite.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat pe 1 noiembrie 2023 că podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi recepţionat de CNAIR doar când constructorul va remedia, pe cheltuiala lui, toate abaterile constatate. 

De asemenea, pe 2 februarie 2024, ministrul a ţinut să precizeze că, în ciuda problemelor la pod, siguranţa cetăţeanului nu a fost pusă în pericol. 

Nicio secundă nu e pusă în pericol siguranţa cetăţeanului. Deci lucrul ăsta trebuie să fie cât se poate de clar. De aceea am şi dat în circulaţie acest pod. Vreau să vă spun - şi am mai dat exemplul ăsta şi o să-l mai dau - vizavi, pe malul Tulcea, este o localitate, Măcin se cheamă, care, dacă există un caz de urgenţă să meargă Salvarea, de la Măcin la Brăila acum face 5 minute, să zicem maximum, să traverseze podul de la Brăila. Înainte, fără această investiţie, cam o oră. Când e vorba de cazuri de urgenţă, salvare de viaţă, timpul ăsta putea să ducă la situaţii neplăcute. Deci, siguranţa niciodată nu e pusă în pericol. Şi, doi, nu vom recepţiona acest pod până când toate neconformităţile nu vor fi îndepărtate de către companie”, a transmis Grindeanu. 

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite