Inundații pe 13 străzi din Brăila din cauza precipitațiilor abundente. Pompierii intervin cu motopompe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 13 străzi din orașul Brăila au fost inundate luni, 31 iulie 2023, în urma unor precipitații abundente. Pompierii intervin cu motopompe pentru a evacua apa din curți și case.

Pompierii intervin pe străzile inundate FOTO: ARHIVĂ, ADEVĂRUL
Pompierii intervin pe străzile inundate FOTO: ARHIVĂ, ADEVĂRUL

Potrivit ISU Brăila, se intervine cu patru autospeciale și cu patru motopompe pentru a scoate apa din curți și de pe străzi.

„În urma precipitațiilor abundente, în municipiul Brăila, se intervine cu 4 ASAS și 4 motopompe pentru degajarea apei pe străzile Aurel Vlaicu, Mircea Vodă, Comunarzi, unde apă a intrat și în locuințe, iar pe șoseaua Buzăului într-o curte. Pe străzile Ion Neculce, Grădinarilor, Cazasului, P. Șt. Goangă, Decebal, Câmpului, G. Enescu, Bărăganului și Octav Băncilă este apă acumulată pe străzi și în curți”, a anunțat ISU Brăila.

Alertă meteo: cod galben de instabilitate atmosferică

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 31 iulie 2023, atenţionări cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până marţi dimineaţa, 1 august, în mai multe zone din ţară.

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de luni, între orele 10.00 și 21.00, va fi instabilitate atmosferică local în judeţe din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi pe alocuri de peste 30 - 40 l/mp.

Harta zonelor lovite de ploi FOTO meteoromania.ro
Harta zonelor lovite de ploi FOTO meteoromania.ro

Meteorologii precizează că astfel de fenomene vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a ţării, anunță Agerpres.

Totodată, în intervalul 31 iulie 2023, ora 21.00 - 1 august 2023, ora 3.00, instabilitatea atmosferică va continua să afecteze judeţele Tulcea şi Constanţa. În aceste zone vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp, izolat de peste 30 - 40 l/mp.

BrăilaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite