Alertă meteo: cod galben de instabilitate atmosferică. Harta zonelor în care lovesc ploi puternice

0
Publicat:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, atenţionări cod galben de instabilitate atmosferică, valabile până marţi dimineaţa, 1 august, în mai multe zone din ţară.

Ploi puternice în mai multe regiuni FOTO Shutterstock
Ploi puternice în mai multe regiuni FOTO Shutterstock

Conform prognozei de specialitate, pe parcursul zilei de luni, între orele 10:00 - 21:00, va fi instabilitate atmosferică local în judeţe din Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova şi în zona montană, ce se va manifesta prin perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp şi pe alocuri de peste 30 - 40 l/mp.

Harta zonelor lovite de ploi FOTO meteoromania.ro
Harta zonelor lovite de ploi FOTO meteoromania.ro

Meteorologii precizează că astfel de fenomene vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse, iar vântul va avea intensificări în extremitatea de sud-vest a ţării, anunță Agerpres.

Totodată, în intervalul 31 iulie, ora 21:00 - 1 august, ora 3:00, instabilitatea atmosferică va continua să afecteze judeţele Tulcea şi Constanţa. În aceste zone vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20 - 25 l/mp, izolat de peste 30 - 40 l/mp.

În București, vremea se răcește

În Bucureşti, până marţi, la ora 3:00, vremea se va răci faţă de intervalul precedent. Cerul va avea înnorări, mai ales pe parcursul zilei, când vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade. 

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale în următoarele două săptămâni în unele reguni ale țării, în timp ce precipitații vor fi din belșug în toată țara.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul acestei perioade în regiunile vestice şi centrale, după care vor fi uşor mai ridicate şi apropiate de normal în majoritatea regiunilor. Precipitaţiile vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării doar pe parcursul săptămânii viitoare, potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), pentru perioada 31 iulie - 28 august 2023.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite