Insula Mică a Brăilei, cuprinsă de un puternic incendiu. Ard 100 de hectare de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa: Arhivă
Sursa: Arhivă

Un incendiu uriaş a izbucnit vineri, 1 aprilie, în Insula Mică a Brăilei.  Pompierii spun că flăcările s-au extins pe aproximativ 100 de hectare de teren, precum şi la pădure din zonă.

Potrivit ISU Brăila, aproximativ 100 de hectare cu vegetaţie uscată ard vineri după amiază, 1 aprilie. Este afectată de flăcări şi o parte a unei păduri. 

Zeci de pompieri şi angajaţi ai ocolului silvic s-au deplasat la faţa locului pentru stingerea focului. Întrucât terenul este accidentat în zonă, pompierii sunt transportaţi în zonă cu ajutorul unui microbuz. 

„ La locul intervenţiei se deplasează un microbuz cu un ofiţer 9 subofiţeri. Se mai pregătesc pentru intervenţie un microbuz cu 10 subofiţeri şi două tractoare cu disc”,  a anunţat ISU Brăila. 

De la începutul anului până în prezent, pompierii brăileni au acţionat pentru lichidarea a 201 incendii de vegetaţie uscată, gunoi menajer şi mirişte (47 în luna ianuarie, 88 în luna februarie şi 66 în perioada 01 – 27 martie), care s-au manifestat în diferite localităţi ale judeţului. În sprijinul acestora au intervenit şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Vă  mai recomandăm să citiţi şi:

Incendiu de vegetaţie în Alba cu pericol de propagare la o biserică, un cămin cultural şi locuinţe FOTO

Incendiu uriaş la un centru comercial din Bucureşti. O parte din acoperiş s-a prăbuşit FOTO VIDEO

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite