Ore de foc pentru pompieri. Pădurea de pini din Doiceşti, la un pas de a arde VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Dâmboviţa
Sursa ISU Dâmboviţa

Pompierii s-au luptat, din nou, cu incendiile de vegetaţie uscată în Dâmboviţa. Peste 75 de hectare de teren s-au făcut scrum din cauza inconştienţei sătenilor care ard resturile vegetale fără să controleze focul. Un caz special a fost localitatea Doiceşti, acolo unde flăcările au fost la un pas de a cuprinde o pădure.

Nu mai puţin de 14 de incendii de vegetaţie uscată au fost stinse în doar 24 de ore. 

Un număr de 80 de pompieri s-au luptat cu flăcările care au cuprins peste 75 de hectare de teren. O intervenţie de amploare a avut loc în localitatea Doiceşti, acolo unde au fost afectate de flăcări peste 35 hectare de teren. 

Pentru stingerea focului au acţionat 20 de pompieri, 4 membri SVSU Doiceşti şi 2 membri Romsilva, pe 4 laturi ale zonei incendiate pentru a opri focul să intre în pădurea de pin din apropiere.

„Acţiunea forţelor de intervenţie a fost una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil şi a vântului care şi-a  schimbat direcţia în mai multe rânduri, acesta a întreţinut flăcările care puneau în pericol forţele de intervenţie”, a precizat ISU Dâmboviţa.

De asemenea, la Văleni Dâmboviţa au ars vegetaţie uscată şi litieră pe o suprafaţă de 2 hectare. 

    

„Au fsot stinse incendii de vegetaţie uscată în 12 unităţi administrativ-teritoriale: Moreni (1), Pucioasa (1), Titu (1), Finta (1), Conteşti (1), Doiceşti (1), Corbii Mari (1), Aninoasa (1), Crângurile (2), Răcari (2), Văleni Dâmboviţa (1), I.L. Caragiale (1). 79 de pompieri au stins peste 75 de hectare de teren pe care se manifestau flăcările şi au utilizat 18 de autospeciale de intervenţie”, au mai precizat pompierii.

Vă mai recomandăm să mai citiţi:

Record nedorit pentru pompierii din Dâmboviţa. Val de incendii în 24 ore FOTO VIDEO

Pericol de explozie la un depozit de gaze din Bălteni, din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată VIDEO

TârgoviştePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite