Un nou focar COVID-19 în nordul ţării. Judeţul în care majoritatea celor infectaţi sunt cadre medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă FOTO botosaneanul.ro
Spitalul Judeţean de Urgenţă FOTO botosaneanul.ro

Oficial, Botoşaniul a devenit focar COVID-19. Numărul celor infectaţi cu noul coronavirus este mai mare de 100. Mai mult de jumătate sunt cadre medicale, asistenţi şi doctori de la Spitalul Judeţean ”Mavromati”. Unul dintre aceştia se află în stare gravă la Iaşi.

Botoşaniul a devenit focar COVID-19 spun autorităţile centrale. Şi asta după ce au fost înregistrate la nivelul judeţului 112 îmbolnăviri cu COVID-19. Majoritatea celor infectaţi cu noul virus sunt medici şi asistenţi de la Spitalul Judeţean ”Mavromati”. 

Este vorba despre 57 de cadre medicale depistate pozitiv. O parte dintre aceştia au transmis virusul şi membrilor familiilor. Practic numărul bolnavilor care au luat virusul pe filiera Spitalului Judeţean, se ridică la 70. ”Pacientul zero” a fost o tânără de 27 de ani, bolnavă de diabet şi decedată la finele lunii martie din cauza COVID-19. 

Tânăra a fost plimbată pe mai multe secţii. Cea mai gravă situaţie este la Secţia de Diabet dar şi la cea de Chirurgie, acolo unde majoritatea personalului s-a îmbolnăvit. De altfel Botoşaniul este pe primul loc la numărul de medici infectaţi raportat la numărul total de cazuri. Pe lângă tânăra de 27 de ani, în judeţul Botoşani au mai murit încă alte două persoane din cauza COVID-19. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Din izolare la domiciliu, direct în carantină. Cum a fost sancţionat un bărbat care a ieşit să îşi cumpere un pachet de ţigări

De ce unii pacienţi sunt asimptomatici, în timp ce pentru alţii noul coronavirus este fatal. Explicaţiile simple ale unui medic

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite