”Suflet pentru suflet”, un spectacol caritabil, o mână întinsă pentru copii cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Botoşani va fi organizat un concert caritabil pentru copii cu autism FOTO APCUJ
La Botoşani va fi organizat un concert caritabil pentru copii cu autism FOTO APCUJ

Săptămâna viitoare va avea loc la Botoşani un concert caritabil, destinat strângerii de fonduri pentru copii cu autism.  Propriu-zis vor fi concerte şi spectacole organizate de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani.

În judeţul Botoşani sunt foarte mulţi copii bolnavi de autism. Majoritatea nu sunt diagnosticaţi înainte de 3 ani, iar recuperarea este aproape imposibilă. Totodată majoritatea părinţilor care au copii cu autism trăiesc o tragedie personală. 

Tratamentul este extrem de scump, iar terapia, câte opt ore pe zi, pentru a fi eficace, costă lunar aproape o avere.  Pentru a oferi un sprijin părinţilor dar şi celor care se luptă cu autismul, este organizat săptămâna viitoare pe 4 decembrie un spectacol caritabil. 

Propriu-zis o serie de de artişti vor evolua pro-bono, iar cei interesaţi să participe la eveniment vor dona bani pentru ajutorarea familiilor afectate de autism. De organizare se ocupă singura asociaţie a părinţilor dedicată copiilor cu autism. Este vorba de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din judeţul Botoşani.  

” Invitatii speciali, sunt : Orchestra  Rapsozii Botoşanilor , împreună cu ansamblul folcloric Mărgineanca şi Mirel Manea Orchestra. Intrarea la spectacol se va face pe baza biletului/invitatie de 100 lei de persoana reprezentând donaţia, cu precizarea că toate fondurile obţinute vor fi utilizate de Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din judetul Botoşani pentru recuperarea copiilor cu autism.”, a precizat Gabriela Ivan, preşedintele APCU. Totodată vor fi prezentate şi momente puse în scenă de copii cu autism. Evenimentul va avea loc în Sala Eminescu a Hotelului Rapsodia din municipiul Botoşani.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Concert caritabil pentru Mihai, un copil bolnav de autism

Riscul de autism, cu 23% mai mare în cazul copiilor născuţi prin cezariană

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite