Situaţie dramatică la Botoşani. Motivul pentru care au murit milioane de albine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apicultorii de la Unţeni se plâng că rămân fără albine FOTO agrointel.ro
Apicultorii de la Unţeni se plâng că rămân fără albine FOTO agrointel.ro

Milioane de albine au murit în judeţul Botoşani lăsînd aproape goi stupii. Apicultorii îi acuză pe agricultori că au ierbicidat culturile fără să anunţe şi că în felul acesta au omorât albinele venite după polen.

Tragedie pentru apicultorii botoşăneni. Milioane de albine din zona comunei Unţeni dar şi din împrejurimi au murit în ultima perioadă. Stupii au rămas aproape goi iar oamenii spun că au rămas fără munca de o viaţă. Ion Ungureanu, unul dintre apicultorii cu experienţă din Unţeni spune că este o adevărată dramă  şi că anul acesta va rămâne fără jumătate din cantitatea de miere preconizată.

 În situaţia sa se află toţi apicultorii din zonă. Aceştia îi acuză pe fermierii din împrejurimi că au împrăştiat erbicide şi mai mult decât atât că le-au folosit când planta era deja înflorită. Totul fără să anunţe autorităţile aşa cum spune legea. Dacă ar fi fost anunţaţi, spun apicultorii, şi-ar fi protejat albinele. În aceste condiţii există şi riscul unor dezechilibre în mediul înconjurător. Reprezentanţii autorităţilor locale din Unţeni spun că au trimis deja la Bucureşti, probe de la stupii respectivi pentru a se vedea dacă într-adevăr albinele au fost otrăvite cu substanţe de ierbicidare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Târg de miere în centrul Chişinăului. Preţurile încep de la 60 de lei pentru un kilogram

Proteste în Capitală. Sindicatele poliţiştilor şi personalului contractual din MAI vor marca Ziua Poliţiei Române în stradă/ Apicultorii cer subvenţii

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite