Richard Clayderman a concertat la Botoșani. Pe scenă au urcat faimosul duo Baccara și un artist electro de la Untold VIDEO

0
Publicat:

Celebrul pianist francez Richard Clayderman a concertat vineri seară, 18 august 2023, în municipiul Botoșani. Pe scenă, după Clayderman au mai urcat și Baccara, Dimmas, Amadeus sau Brio Sonores.

Pianistul Richard Clayderman a concertat la Botoșani FOTO Cosmin Zamfirache
Pianistul Richard Clayderman a concertat la Botoșani FOTO Cosmin Zamfirache

Timp de două zile, la Botoșani, a avut loc Festivalul Instituțiilor de Cultură (FIC), organizat de Primăria Botoșani în colaborare cu Teatrul Vasilache, Teatrul Mihai Eminescu și Filarmonica din Botoșani.

Evenimentul se află la cea de-a doua ediție și atrage mii de botoșăneni la concertele și reprezentațiile organizate în aer liber, în zona Centrului Istoric a orașului.

La ediția de anul acesta, prezentată de Dan Negru, capul de afiș a fost celebrul pianist francez Richard Clayderman. Scena a fost amplasată în Piața 1 Decembrie, într-un ambient deosebit, cu clădiri istorice. Ca și anul trecut, în fața scenei au fost asigurate peste 1.400 de locuri pe scaune. 

DJ de Untold, la FIC Botoșani

Festivalul Instituțiilor de Cultură a debutat joi seară cu un spectacol al Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache“. Este vorba despre „Soacra cu trei nurori“. Prima seară a fost încheiată de un show total de muzică electronică marca Men D, alias Micha Mendel, un artist și producător de muzică electronică din Cluj, cunoscut la nivel internațional.

Men D are în palmares trei participări la festivalul Untold dar și alte proiecte muzicale în țară dar și în străinătate. Micha Mendel a colaborat cu Teatrul ”Mihai Eminescu” din Botoșani pentru o producție a regizorului și managerului Alexandru Vasilachi, intitulată ”Noaptea unui vis de vară”. 

Seară dedicată muzicii clasice

Cea de-a doua seară a festivalului a fost dedicată muzicii clasice. Capul de afiș a fost Richard Clayderman. Acesta a concertat începând cu ora 19.00 în Piața 1 Decembrie, în fața a peste 1500 de oameni. Artistul a fost acompaniat de Filarmonica de Stat ”George Enescu“ Botoșani.

După recitalul lui Clayderman au urcat pe scenă Brio Sonnores, Dimmas, Amadeus și faimosul grup al anilor '70 - Baccara.

Tot cu acompaniamentul Filarmonicii din Botoșani au susținut recitaluri deosebite și soprana Operei Naționale din Iași, Ana Maria Donose, tenorul Eusebiu Huțan dar și tenorul Operei Naționale din Cluj, Florin Estefan.

Numai pentru prestația pianistului Richard Clayderman, Primăria Botoșani a plătit în jur de 45.000 de euro. Accesul la concert a fost făcut pe baza invitațiilor gratuite. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite