Prim-procuror condamnat la 6 ani şi 10 luni de închisoare. A comis cinci infracţiuni, printre care şi şantaj

0
0

Fosta procuroare şefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani s-a ales cu peste 6 ani de închisoare în urma unui verdict dat de Înalta Curte de Casaţie. Magistratul a fost condamnat pentru 5 infracţiuni printre care şantaj şi favorizarea infractorului.

Înalta Curte de Casaţie a dat un verdict final în privinţa fostului procuror-şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. Mai precis, magistratul a fost condamnat la 6 ani şi 10 luni de închisoare pentru şantaj, instigarea la compromiterea faptelor justiţiei, instigare la favorizarea făptuitorului, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau neplublice şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unei persoane. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi agentul de Poliţie Constantin Batcă, primind 3 ani şi 6 luni de închisoare dar şi Cătălin Stavără la 3 ani de închisoare pentru şantaj.  

Raluca Stâncescu a fost trimisă în judecată în 2017 după o anchetă a DNA Suceava. Asftel în 2015, Raluca Stâncescu, la aceea vreme prim-procuror, împreună cu prietenul ei Cătălin Stavără ar fi încercat să-i determine pe foştii socri ai lui Stavără, în mod injust să cedeze un apartament şi o garsonieră în favoarea unei rude a lui Stavără. Prim-procurorul ar fi recurs la presiuni. Mai mult decât atât, anul următor Raluca Stâncescu ar fi reuşit să-l facă pe un poliţist de Poliţia municipiului Botoşani, pe Constantin Batcă să tergiverseze cercetările în care Stavără, prietenul Ralucăi Stâncescu erau acuzat de lovire. În acelaşi context fostul prim procuror i-ar fi divulgat prietenului date cu caracter confidenţial din cadrul instrumentării unui dosar penal.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Jocuri sexuale cu eleve. Ce trucuri folosea un pervers pentru a racola minore chiar de la poarta şcolii unde învăţau

Revoltător. Bărbat lăsat în libertate de judecători după ce şi-a violat fiica de 6 ani

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite