Metodele extreme prin care femeile s-au masturbat în istorie. De la jucării erotice din piatră şi castraveţi până la tărtăcuţe umplute cu albine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, femeile au găsit metode inedite de a-şi satisface singure poftele sexuale. S-a crezut inclusiv că aceste metode le scuteau de isterie şi de alte probleme de natură psihică.

De-a lungul timpului, femeile au învăţat cum să se descurce şi fără bărbaţi. Inclusiv sexual. Mai ales în antichitate şi evul mediu când războaiele dese luau bărbaţii din patul conjugal, femeile îşi găseau consolarea sexuală prin diferite metode. Fie apelau la cei rămaşi acasă fie se descurcau de-a dreptul singure. Ultima metodă era preferată mai ales pentru a evita indiscreţia şi o posibilă acuzaţie de adulter. Documentele dar şi descoperirile arheologice au reuşit să contureze o adevărată istorie a autosatisfacerii sexuale a femeii în antichitate şi evul mediu.

Primele jucării sexuale

Se presupune că femeile au început să-şi satisfacă singure nevoile sexuale încă de acum 15.000 de ani, cu ajutorul jucăriilor sexuale. Mai precis în cadrul unor sit-uri arheologice au fost descoperite obiecte din piatră de forma unor penisuri. Din punctul de vedere al majorităţii arheologilor şi antropologilor aceste obiecte ar fi doar falusuri venerate ca simbol al fertilităţii şi fecundităţii. Pentru cei nonconformişti forma perfectă ca şi dimensiunile, penisurile paleolitice aveau alt scop. Mai precis era jucăriile sexuale ale femeilor paleolitice. Piatra aleasă, foarte lucioasă şi fără asperităţi au întărit această convingere.

Bogaţii cu olisbos iar săracii cu castraveţi şi grisine

Dacă utilizarea jucăriilor sexuale în Paleolitic este contestată, folosirea lor în lumea antică greco-romană cel puţin este o certitudine. Dovezile abundă şi sunt atât literare precum textele celebrilor Aristotel şi Aristofan dar şi plastice prin reprezentări pe vase sau pereţi. În special este vorba de oblisbos, adică obiecte ce imită penisul confecţionate din lemn sau piatră. 

Aceste obiecte sexuale erau foarte la modă în rândul femeilor din Atena şi erau deseori împrumutate între prietene. Mai mult decât atât bărbaţii când plecau la război, pentru perioade lungi de timp, le achiziţionau soţiilor aceste oblisbos pentru a se consola în absenţa lor. Exista deasemenea credinţa că în lipsa satisfacerii sexuale, femeile pot deveni isterice şi astfel era prevenit acest discomfort psihic. Până şi femeile sărace ajungeau să apeleze la soluţii de satisfacere sexuală atunci când bărbaţii lipseau din diferite motive.  Vicki Leon în cartea sa  ”The Joy Of Sexus”, scrie că femeile sărace din Grecia Antică ajungeau să folosească inclusiv grisine de mari dimensiuni sau castraveţi pentru a-şi satisface plăcerile.

Plăcere la dublu şi inovaţii în lumea chineză

Romanii au preluat bineînţeles tradiţia grecească. Inclusi inovaţiile precum obiecte din lemn care imitau penisurile învelite în piele sau în intestine de animal pentru a spori asemănarea cu organul natural. Totodată uleiul de măsline era folosit pe scară largă pe post de lubrifiant, atât în lumea romană cât şi în cea greacă. Mai mult decât atât la romani au fost găsite mărturii privind existenţa unor jucării sexuale ce imitau penisul şi care aveau două capete. Şi asta fiindcă femeile bogate ale Romei preferau de multe ori să împartă plăcerea cu prietenele. 

Mai mult decât atât, în Roma, la familiile bogatea erau elaborate penisuri din piatră fină cu încrustaţii şi forme anatomice perfecte dar şi din aur. Chinezii antici au fost inventivi inclusiv la capitolul sexual. Practic au inventat jucării sexuale pentru femeile nobile din haremuri. Fiecare persoanj nobil şi bogat din China Antică pentru a fi sigur că se va bucura de mulţi moştenitori întreţinea un adevărat harem. Soţiile fiind numeroase nu toate se bucurau în acelaşi timp de plăcerile sexuale. În acest context, stăpânul le oferea jucării sexuale din metal pentru a nu recurge la lesbianism. Jucăriile erau atât de performante încât puteau elibera lichid la momentul potrivit. 

Vibratorul cu albine

Tot în lumea antică, renumită pentru tehnicile de autosatisfacere sexuală a rămas bineînţeles Cleopatra, regina Egiptului şi amanta lui Caesar. Cleopatra a inventat un fel de precursor al vibratorului. Mai precis era o tărtăcuţă, scobită pe interior şi umplută cu albine. Cleopatra se bucura în nopţile de singurătate cu această jucărie. Totodată a primit una şi de la Caesar. Este vorba de o sculptură în mărime naturală, care imita un penis. Era poleit cu aur. 

Plăcerile Renaşterii

Jucăriile sexuale au luat o amploare deosebită în Renaştere, atunci când obiectele care imitau penisul erau comercializate direct de către negustori, fie ambulant, fie în marile oraşe. Cum era de aşteptat în Renaştere, aceste jucării erau adevărate opere de artă, în funcţie şi de cine le comanda şi bineînţeles de puterea financiară a doamnei în cauză. În orice caz cuvântul „dildo„ care descrie o astfel de jucărie sexuală ar proveni din cuvântul italienesc „diletto” însemnând plăcere şi folosit în anii Renaşterii.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Ce apetit sexual are, în funcţie de zodie!

Cum ajung prin spitale fanii plăcerilor anale: ce îşi mai introduc oamenii în rect pentru a se satisface FOTO

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite