Judeţul din România unde au fost înregistrate cele mai şocante cazuri de copii ajunşi în comă alcoolică. Unii au băut de faţă cu părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi copii au ajuns în comă alcoolică la spital FOTO Adevărul
Mulţi copii au ajuns în comă alcoolică la spital FOTO Adevărul

În ultimele 10 luni în judeţul Botoşani au fost înregistrate cazuri revoltătoare de copii ajunşi în comă alcoolică la spital. O parte dintre aceştia au consumat rachiu sau bere cu ştirea părinţilor. Toţi vin din mediul rural şi o parte provin din familii cu probleme sociale. Anul trecut, 47 de copii şi adolescenţi au ajuns în comă alcoolică la spital.

În anul 2017, un număr de 47 de copii şi adolescenţi din judeţul Botoşani au ajuns în comă alcoolică la spital. Adică, după un calcul simplu, ar rezulta în jur de patru copii pe lună doborâţi de intoxicaţie cu alcool. În anul 2018 au fost înregistrate alte cazuri, de-a dreptul revoltătoare, inclusiv cu minori care se îmbătau de faţă cu părinţii în satele botoşănene.

Patru cazuri şocante în mai puţin de un an

În ultimele 10 luni, în judeţul Botoşani au fost înregistrate cel puţin 4 cazuri şocante de copii ajunşi în comă alcoolică. Unul dintre cele mai revoltătoare a fost înregistrat în ultima lună a anului trecut. Mai precis în decembrie 2017, un copil de 12 ani din satul Vlădeni Deal, comuna Frumuşica, a fost cinstit în crâşmă de propriul tată. Bărbatul i-a dat să bea copilului rachiu. Băiatului i s-a făcut rău şi a căzut efectiv din picioare la ieşirea din local. Tatăl copilului a făcut scandal. „Copilul era în comă alcoolică şi suferea de hipotermie”, a precizat medicul de pe ambulanţă Nicuşor Curteanu. În luna martie a anului 2018, un tânăr de numai 15 ani, elev al liceului din comuna Vorona, a chiulit de la ore şi a băut alături de alţi colegi. Băiatul a intrat în cel mai scurt timp în comă alcoolică. Este originar din Icuşeni şi a fost dus cu ambulanţa la spital. Până în prezent au mai fost înregistrate încă trei cazuri de copii ajunşi în comă alcoolică, dintre care două se disting în mod deosebit.

Copii beţi în toiul verii

În luna iulie, la o diferenţă de numai patru zile, au fost înregistrate două cazuri grave de copii ajunşi în comă alcoolică. Pe 20 iulie, un copil de 11 ani din comuna Durneşti a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut grămadă în bătătura casei bunicilor. Medicii şi-au dat seama că băiatul este în comă alcoolică. Acesta băuse împreună cu câţiva prieteni mai mari o sticlă de rachiu. Copilul se afla în grija bunicilor. După numai patru zile, un copil de 9 ani a fost găsit în comă alcoolică, de săteni, pe marginea şanţului. A fost dus la spital în comă alcoolică. Copilul s-a îmbătat sub ochii mamei, care i-ar fi dat să ”guste puţină bere”.

Ultimul caz de copil în comă alcoolică a fost înregistrat la începutul lunii septembrie. Un băieţel de opt ani a ajuns la spital după ce a băut vişinată dintr-o sticlă lăsată în gospodărie. Un specialist psiholog ne-a declarat în mod neoficial că cele mai multe ori dacă este vorba de copii până la vârsta pubertăţii aceştia au tendinţa să-i imite pe adulţi şi să fac acţiuni pe care le văd în mediul lor. La adolescenţi poate fi vorba de teribilism şi de influenţa nefastă a anturajului. Cazurile au intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Surprins de poliţişti în timp ce circula cu un autovehicul aproape în coma alcoolică. Şoferul băut s-a ales cu dosar penal

Avocatul Poporului, sesizare din oficiu după ce trei fetiţe de 3, 4 şi 8 ani din Vaslui au ajuns la spital în comă alcoolică

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite