Avocatul Poporului, sesizare din oficiu după ce trei fetiţe de 3, 4 şi 8 ani din Vaslui au ajuns la spital în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul a trei minore, cu vârstele de 3, 4 şi respectiv 8 ani, din Vaslui care au ajuns la spital, în comă alcoolică.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul a trei minore, din Vaslui, care au ajuns la spital în comă alcoolică. 

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor şi a prevederilor Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei Avocatul Poporului, postul TV „PROTV a difuzat, în 14 iunie 2018, reportajul intitulat "Trei fetiţe din Vaslui au ajuns în comă alcoolică la spital: Au consumat vişine în alcool", în care se relata cazul a trei minore care au mâncat de foame vişine în alcool ajungând la spital în comă alcoolică. Din materialul de presă a rezultat faptul că "trei copile din Vaslui au ajuns miercuri noapte la spital în comă alcoolică. Una dintre fetiţe, în vârstă de 8 ani, a fost găsită inconştientă pe o uliţă, în sat, iar surorile ei, de 3 şi 4 ani, erau în casă”. 

Din primele cercetări, copiii ar fi consumat vişine din vişinata băută de părinţi. „Copiii au fost preluaţi de ambulanţă şi sub tratament au avut o evoluţie favorabilă", declara Ana Ungureanu, SAJ Vaslui.

 Cei trei copii au fost scoşi din familie şi internaţi într-un centru social din Bârlad. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, Irina Câmpeanu, în urma verificărilor făcute la familia copiilor au mai fost găsiţi trei copii, care au fost, de asemenea, luaţi din familie. Toţi cei şase fraţi urmează să fie daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite