Guvernul a dat bani pentru două drumuri recent asfaltate din Botoşani şi forţează cheltuirea fondurilor. Şef din judeţ: „Eu atâta incompetenţă n-am văzut!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O situaţie paradoxală a fost creată la Botoşani când şefii din administraţia judeţului au realizat că au primit de la Ministerul Dezvoltării bani pentru asfaltarea a două drumuri deja reabilitate. În schimb, pentru sectoarele pline de cratere, şefii de la Consiliul Judeţean nu au primit niciun leu.

Responsabilii de la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice îşi bat joc de consiliile judeţene care le cer bani pentru infrastructură. Aceasta este concluzia şefilor de la Consiliul Judeţean Botoşani, care au de-a face cu o situaţie tragi-comică. Au cerut bani tot anul 2015 pentru repararea drumurilor şi, într-un final au şi primit, însă doar pentru cele care nu au nevoie de reabilitare.

Peste 1,7 milioane de lei pentru drumuri gata asfaltate

La începutul lunii septembrie, şefii de la Consiliul Judeţean Botoşani au primit un ordin de la Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice, prin care erau anunţaţi că vor primi bani pentru asfaltarea a două sectoare de drum, cheltuieli stipulate prin ordonanţa 28 de reabilitare şi îngrijire a infrastructurii. 

Este vorba despre sectoarele Vorona - Joldeşti - limita cu judeţul Suceava, adică DJ 28 C şi DJ 292, drumul de la Corlăţeni la Vorniceni. În total, aproximativ 80 de kilometri de drum judeţean. Pentru aceste două tronsoane este oferită suma de 1,78 milioane lei. Şefii de la Consiliul Judeţean spun că i-a umflat râsul când au văzut pentru ce sectoare de drum le trimite bani Guvernul.

”Când am văzut şi pe site-ul instituţiei am rămas siderat. Nu-mi venea să cred. Erau câteva miliarde vechi pentru două sectoare de drum care sunt deja asfaltate. Practic, ei ne dau bani să asfaltăm nişte drumuri care au fost reabilitate anul trecut. Ce poţi reabilita la un drum care arată bine, este nou-nouţ?”, se întreabă vicepreşedintele CJ, Cristian Achiţei. 

”Eu incompetenţă mai mare nu am văzut”

Şefii de la Consiliul Judeţean spun că este vorba de incompetenţă la Ministerul Dezvoltării, fiindcă aparatul de specialitate al instituţiei a comunicat în două rânduri ministerului pentru ce drumuri sau investiţii au nevoie de bani.

achitei

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei FOTO Cosmin Zamfirache

”Le-am trimis de două ori situaţii din judeţul Botoşani. Odată, în primăvară, cu patru sectoare de drum şi apoi în vară când am lăsat doar un sector de drum şi am cerut bani pentru Liceul "Ion Pillat", care are nevoie de reparaţii. Şi ei trimit aşa ceva. Este uluitor. Eu incompetenţă mai mare nu am văzut. Nu am mai văzut niciodată ca un minister să trimită bani pentru o investiţie deja finalizată şi achitată”, spune Achiţei.


Mai precis, Consiliul Judeţean Botoşani solicitase bani pentur drumul Vorona - Pădureni, pentru a face legătura cu noua investiţie de la Mănăstirea Coşula, dar şi pentru sectorul de drum judeţean de la Viişoara. Pentru aceste investiţii instituţia nu a primit niciun ban.

Prefectura, cu actele la semnat

Dilema în care se află şefii de la Consiliul Judeţean este cu atât mai mare cu cât s-au trezit cu reprezentanţii Prefecturii care le-au adus contractele la semnat, culmea pentru asfaltarea drumurilor deja asfaltate. ”M-am trezit cu domnul subprefect, cu hârtiile printate, contractele la semnat. Nu am semnat nimic. Cum să semnez pentru reabilitarea unui drum gata reabilitat, recepţionat în 2014“, conchide Achiţei. În această situaţie, destinaţia banilor rămâne incertă, fiindcă nu pot fi folosiţi pentru alte lucrări de investiţii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Contractele cu firmele care reparau drumul Chişinău-Ungheni vor fi reziliate

Sute de lei alocaţi pentru lucrări de întreţinere pe două drumuri din judeţul Cluj

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite