Copilul de 2 ani din Botoșani a fost găsit! Sute de persoane au participat la căutari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copilul din Botoșani, în vârstă de 2 ani, a fost găsit în urmă cu puțin timp. Acesta dispăruse în cursul zilei de duminică, 17 martie 2024, sute de persoane participând la căutările organizate de autorități.

Copil dispărut Botoșani
Copil dispărut Botoșani

Vestea dispariției băiețelului în vârstă de doar 2 ani de zile a pus pe jar întreaga comunitate din comuna Tudora, județul Botoșani. 

Copilul, găsit în cursul zilei de luni

În cursul zilei de astăzi, 18 martie 2024, copilul dispărut duminică, 17 martie 2024, a fost găsit, după 25 de ore  de căutări. Din primele informații, se pare că acesta este nevătămat. Cu toate acestea, va fi supus mai multor investigații medicale, deoarece a lipsit peste 20 de ore de acasă. 

Copilul a fost găsit în pădurea de lângă satul în care locuia. A fost găsit conștient, dar cu hipotermie, deoarece a petrecut noaptea din pădure.

În acțiunile de căutare au fost implicați jandarmi din judeţele Neamţ, Suceava, Iaşi şi Bacău, alături de angajaţii din Botoşani ai Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, în zona localităţii Tudora unde au avut loc căutările au fost peste 200 de forţe de ordine din cadrul MAI, dar şi numeroşi voluntari. Totodată, alături de poliţişti, în misiunile de scotocire sunt folosiţi şase câini de căutare-salvare în mediul natural, un elicopter SMURD, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie şi un avion de mici dimensiuni, aparţinând voluntarilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu, copilul, care este din localitatea Tudora, se afla în vizită la o cunoştinţă, împreună cu familia, şi a părăsit locuinţa respectivă, iar cei apropiaţi nu au reuşit să-l găsescă. Astfel, au apelat imediat la ajutorul autoritățile, iar mobilizarea a fost una uriașă.

Cum a dispărut copilul din curtea casei

Amintim faptul că Radu Ayan Mahmood, din comuna Tudora, județul Botoșani, se afla cu bunica sa în vizită la o cunoștință. Văzând că cei din jur nu sunt cu ochii pe el, micuțul a părăsit casa. La început, femeia nu și-a făcut griji că băiatul nu își făcuse apariția, deoarece el obișnuia să se joace în curte. Totuși, pe măsură ce minutele treceau, femeia a semnalat dispariția sa la 112.   

Părinții copilului, care erau în străinătate, s-au întors de urgență acasă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite