Copii cu handicap, „educaţi“ cu palmele şi cu sârma. Un profesor de la o şcoală specială a fost sancţionat fiindcă îşi bătea crunt elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un profesor de la Liceul special „Sfântul Stelian” din Botoşani a fost sancţionat de conducerea şcolii dar şi de Inspectoratul Şcolar fiindcă îşi bătea elevii cu o sârmă. Mai mulţi părinţi şi elevi au depus plângeri împotriva acestuia. Copiii bătuţi au diferite grade de handicap mintal.

Profesorul de psihopedagogie specială de la Liceul ”Sfântul Stelian” din Botoşani a fost reclamat de trei elevi că ar fi fost bătuţi de dascăl la ore, anul trecut. 

Părinţii elevilor agresaţi au solicitat conducerii liceului sancţionarea profesorului. Elevii care învaţă la acest liceu sunt îndeosebi adolescenţi şi copii cu handicap sau retard fizic sau mintal.

image

Directorul adjunct Aurel Răileanu susţine că o comisie a dovedit ca fiind reale cele reclamate de elevi

Directorii liceului ”Sfântul Stelian” au demarat în acest an o anchetă şi au analizat toate faptele reclamate de elevi şi părinţi. ”S-a constituit o comisie care a luat legătura cu toate părţile implicate, a analizat declaraţiile, a cercetat faptele. Comisia de anchetă a tras concluziile şi a prezentat un raport doamnei directoare. Din punctul de vedere al comisiei de anchetă, faptele incriminate de elevi şi părinţi sunt reale”, a precizat directorul adjunct al liceului, Aurel Răileanu.

Copii cu handicap bătuţi cu sârma

Ads by RandomPriceAd Options

Elevii unei clase de a VIII a unde ar fi avut loc agresiunile povestesc în declaraţiile care au ajuns şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu groază, cum erau bătuţi de către profesor cu sârma. Aceştia spun că dacă se enerva, profesorul folosea arătătorul din sârmă şi îi lovea peste fese şi braţe. Totodată unul dintre elevi se plânge că a primit şi palme în spate. În total ar fi vorba de trei elevi loviţi cu sârma şi palmele de profesorul care în mod normal trebuia să îi ajute să se integreze în societate în ciuda gradului de handicap. 

Ads by RandomPriceAd Options

Ads by RandomPriceAd Options

Ads by RandomPriceAd Options

”Se pare că folosea sârma.Nu am văzut acest obiect, nu l-am găsit dar în urma anchetei s-a costatat că profesorul folosea acest corp ca metodă coercitivă”, spune Răileanu. În urma anchetei, profesorul a fost sancţionat blând de conducerea şcolii, primind doar observaţie scrisă.Măsura l-ar fi nemulţumit totuşi pe profesorul dovedit a fi bătăuş. Ancheta s-a extins şi la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Şi aici în urma unei anchete profesorul a fost găsit vinovat. ”Am menţinut sancţiunea dată de liceu, fiindcă faptele s-au probat”,spune inspectorul şcolar general Mihaela Huncă. 

Instanţa hotărăşte cine are dreptate

Ads by RandomPriceAd Options

Nemulţumit de sancţiunea primită, profesorul care în opinia părinţilor şi a conducerii şcolii făcea educaţie cu sârma şi palma, s-a adresat instanţei,depunând o plângere care culmea i-a fost admisă. Convinşi că profesorul este vinovat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt pregătiţi să facă recurs dacă profesorul va avea câştig de cauză.

image

Juristul Carmen Stoian spune că ISJ Botoşani va depune apel

”Ca urmare a acţiunii depuse în instanţă de Liviu Zăicean, Inspectoratul Şcolar Judeţean va depune apel în termen de 10 zile. Sancţiunea la adresa profesorului a fost menţinut tocmai fiindcă cele sesizate de părinţi şi ele se confirmau”, spune Carmen Stoian, juristul Inspectoratului Şcolar Judeţean. 

Dealtfel profesorul, deşi două instituţii au confirmat bătăile aplicate elevilor, susţine că este nevinovat. ”A fost o făcătură împotriva mea. Nu am bătut pe nimeni cu sârma. Eu sârma o foloseam ca şi arătător”, se apără Liviu Zăicean. Profesorul acuzat că bate copii la clasă cu sârma, predă de cinci ani la Liceul ”Sfântul Stelian”, iar conducerea şcolii a sugerat că şi colegii dascălului s-ar fi plâns că are o atitudine neadecvată.

citiţi şi:

Continuă scandalul la şcoala din Popeşti. Învăţătoarea acuzată că a bătut mai mulţi copii refuză să plece de la catedră

Elev de 12 ani bătut crunt după ora de Educaţie Fizică.Directorul şcolii şi profesorul de sport anchetaţi de Poliţie

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri