Elev de 12 ani bătut crunt după ora de Educaţie Fizică. Directorul şcolii şi profesorul de sport, anchetaţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mama unui copil de 12 ani care învaţă la şcoala din comuna ieşeană Scânteia a reclamat la Poliţie că fiul ei a fost bătut până la sânge după ora de Educaţie Fizică.

Poliţiştii ieşeni, precum şi responsabilii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, anchetează un caz de agresiune gravă reclamat de mama unui elev de 12 ani înmatriculat la Şcoala cu clasele I-VII "Axinte Uricariul" din comuna ieşeană Scânteia.

Gabriela Aneculăesei, mama elevului de 12 ani, susţine în plângerea depusă la postul de poliţie din comună, că fiul ei a fost chemat în biroul directorului şcolii şi bătut până la sânge fără un motiv întemeiat. La mijloc ar fi fost un incident petrecut în timpul orei de Educaţie Fizică.

„Adrian (n.r. - elevul de 12 ani) a fost chemat din clasă în cabinetul domnului director şi acolo acesta i-a dat mai multe palme peste faţă şi peste cap, apoi i-a dat cu pumnii în spate. În acel moment a început să-i curgă sânge din nas şi din gură. Menţionez faptul că avea şi o proteză dentară, se îneca cu sânge şi nu mai putea să respire”, precizează mama elevului în plângerea depusă la Poliţie.

Femeia susţine că fiului îi este acum frică să mai meargă la şcoală şi că bătaia primită este cu atât mai gravă, cu cât băiatul a fost diagnosticat, la vârsta de 6 ani, cu labilitate emoţională, din cauza unui episod traumatizant la care a asistat.

"Pe 2 iunie, în timpul orei de educaţie fizică, elevul, ca şi altă dată, a vorbit trivial cu colegii de clasă şi cu profesorul. În consecinţă, pe 5 iunie, l-am chemat în cabinet şi l-am mustrat. E drept, i-am dat şi o palmă, doar ce l-am atins cu două-trei degete, dar nu i-a curs sânge din nas sau din gură”, a replicat Mihai Iftime, directorul şcolii, pentru ziarul Evenimentul.

Gabriela Aneculăesei a depus plângere la Poliţie în cursul zilei de vineri, 13 iunie. Femeia spune că a aflat despre cele petrecute în şcoală abia după câteva zile, după ce l-a convins pe fiul ei să-i spună de ce este abătut. Băiatul de 12 ani i-a spus mamei sale că nu l-a înjurat pe profesorul de sport, care, la rândul lui, "l-a altoit" în cursul orei de Educaţie Fizică.

„A fost depusă o plângere în cursul zilei de vineri (13 iunie, n.r.) cu privire la faptul că un cadru didactic ar fi agresat un elev. Efectuăm verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt. Urmează a se stabili măsurile legale", a precizat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi a aflat despre incident întrebată fiind de ziarişti. Şi la nivelul instituţiei a fost constituită o comise de cercetare. „Nu ne-am fi aşteptat ca directorul să nu ne anunţe, cu atât mai mult cu cât este unul cu vechime. Pe de altă parte, dacă se confirmă situaţia, vor fi luate măsuri drastice, acesta nefiind un model de comportament. Dar, este prematur să vorbim despre ce sancţiuni riscă”, a spus Camelia Gavrilă, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Mai puteţi citi:

Profesoara care a tăiat bretonul unui elev în faţa clasei: „Nu consider că am făcut ceva atât de deplasat“

Bătaie cu pumni şi picioare între doi elevi în toaleta unui liceu din Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite