Cetăţenii moldoveni trec fără viză în România! Măsura a intrat în vigoare de astăzi

0
0

Începând de astăzi, cetăţenii din Republica Moldova pot călători în Uniunea Europeană fără viză. Primii basarabeni care au beneficiat de această facilitatea  au intrat luni dimineaţă în judeţul Botoşani. Aceştia pot sta în România fără viză maxim trei luni de zile.

Toţi cetăţenii care beneficiază de paşapoarte biometrice pot călători în Uniunea Europeană fără viză. Ei pot sta în România 90 de zile. Până la ora 12:00, peste 20 de moldoveni au intrat în judeţul Botoşani fără viză. 

Autorităţile locale sunt bucuroase sperând la o intensficare a întâlnirilor dintre oamenii de afaceri de pe ambele maluri ale Prutului. 

Aceştia aşteaptă facilităţi şi la nivel comercial pentru a putea face împreună afaceri. ” Noi, botoşănenii am avut în ultimii ani numeroase colaborări cu fraţii noştri din Moldova şi ştim poate cel mai bine cât de aşteptată era această decizie. Este o oportunitate pentru ambele zone. Dorim să ne dezvoltăm împreună, iar acesta este primul pas”, spune prefectul Costică Macaleţi. 

Deocamdată însă din punct de vedere comercial rămâne în vigoare acordul privind micul trafic de frontieră. Cetăţenii moldoveni pot sta şi călători cu obligaţia de a nu depăşi limita de 50 de kilometri de la linia de frontieră în baza certificatului de mic trafic.

citiţi şi:

Republica Moldova îşi va putea proteja produsele agricole, faţă de cele importate din UE, pentru următorii 10-15 ani

Moldova, un colţ de Europa

Mai multe - Botoşani

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite