Cazuri incredibile în care copii-eroi din întreaga lume şi-au sacrificat viaţa pentru a-şi salva familia sau prietenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De multe ori suntem obişnuiţi ca eroii să aibă un fizic impresionat şi să fie nişte persoane cu abilităţi deosebite. Sute de cazuri au demonstrat însă că eroismul nu ţine ţine nici de pregătirea profesională, nici de cea fizică şi nici măcar de vârstă sau calităţi intelectuale.

Eroismul este capacitatea de a renunţa la cel mai puternic instict uman, acela de conservare, şi de a acţiona imediat. Cel puţin asta o dovedesc sutele de cazuri de copii-eroi înregistrate pe toată suprafaţa Globului. 

Mulţi dintre ei nici măcar nu erau de vârsta şcolară atunci când au reuşit să salveze vieţi prin intervenţiile lor prompte şi incredibile. Vă prezentăm trei cazuri care au reuşit să fascineze mai ales prin capacitatea de sacrificiu, dar şi prin voinţa de a îndura pentru a veni în ajutorul semenilor. 

Puştiul căruia zeci de copii îi datorează viaţa

Una dintre cele mai impresionante poveşti este cea a lui Aitazaz Hassan Bangash. El a reuşit să salveze viaţa a zeci, poate sute de copii înscrişi la şcoala Ibrahimzai, aflată în districtul Hangu al provinciei Khyber Pakhtunkhwa din Pakistan. Mai precis în anul 2014 acesta mergea la şcoală. Era un puşti de numai 14 ani, elev în clasa a 9-a la şcoala Ibrahimzai. Pe drum a întâlnit un alt tânăr, care l-a întrebat unde se află şcoala. Atunci, Aitazaz, obişnuit cu atentatele şi conflictele religioase, a devenit suspicios. 

L-a urmărit pe suspect şi, când a văzut că vrea să meargă chiar către şcoală, şi-a dat seama, aşa cum afirma pentru CNN vărul tânărului Aitazaz, că era vorba de un terorist care avea asupra sa o încărcătură explozivă. Bărbatul intenţiona să se arunce în aer. În acel moment Aitazaz a acţionat. A aruncat o piatră mare către terorist, apoi s-a repezit asupra lui şi l-a ţinuit la pământ pentru a nu intra în şcoală. L-a ţinut la pământ până când acesta a detonat bomba. Aitazaz a murit împreună cu teroristul, dar a reuşit să salveze viaţa elevilor din şcoală. Ulterior a fost declarat erou naţional în Pakistan. 

La numai 8 ani, în flăcări pentru viaţa familiei

O altă întâmplare incredibilă despre eroismul aparte al unui copil a avut loc în Statele Unite, tot în anul 2014. Tyler Doohan, de numai 8 ani, şi-a salvat întreaga familie din mijlocul unui incendiu şi a murit încercând să-şi ajute bunicul cu handicap. A refuzat să-şi abandoneze bunicul, deşi era pur şi simplu înghiţit de flăcări. Evenimentul a avut loc într-o suburbie a oraşului Penfield. Familia Doohan dormea, atunci când în miezul nopţii a izbucnit incendiul. 

Flăcările au început să cuprindă rapid casa. Tyler a simţit primul fumul. A reuşit să trezească şi să-i ajute pe membrii adulţi ai casei, ameţiţi deja de fum, să iasă din casă. Uimitor, copilul de numai 8 ani dădea dovadă de o rezistenţă ieşită din comun. A reuşit să scoată din casă şi pe fraţii săi de 4 şi 6 ani. Toate acestea până la venirea pompierilor. Deşi casa ardea puternic, micuţul Tyler s-a întors în vâlvătaie pentru a-şi salva bunicul cu handicap locomotor. Ameţit de fum, bătrânul nu s-a mai putut ridica de pe pat. Tyler nu l-a abandonat şi până la moarte a încercat să-l ridice. A fost găsit decedat în casă, alături de bunicul său. 

”O iubesc atât de mult”

Spiritul de sacrificiu al unei copile de 9 ani a impresionat o ţară întreagă. Se numeşte Anaiah Tucker şi la numai 9 ani a fost dispusă să-şi piardă viaţa numai pentru a-şi salva sora de la moarte. Se întâmpla în anul 2011, în Statele Unite. Anaiah, o elevă de 9 ani din Atlanta, mergea acasă împreună cu sora sa în vârstă de 5 ani, Camry. La un moment dat, un şofer de camion a pierdut controlul volanului şi se îndrepta către cele două surori. Ţinta ar fi fost Camry, care rămăsese în urmă. 

Anaiah însă, cu un gest uimitor, s-a repezit şi a împins-o pe sora mai mică, ajungând ea în faţa camionului. A fost lovită în plin. A supravieţuit, dar şi-a pierdut un rinichi şi un picior. Nu i-a părut rău nicio secundă. ”Camry era prea mica să fie lovită în felul acesta şi dacă ar fi fost lovită de camion cel mai probabil nu ar mai fi trăit. O iubesc atât de mult”, declara Anaiah după ce şi-a revenit din comă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

De ce a fost comparată Ana Ipătescu cu  Ioana D’arc. Elogiul observatorilor: „O româncă ce poartă arma ca orice bărbat s-a pus în fruntea poporului“

13 septembrie, ziua pompierilor. Programul manifestărilor din Bărăgan

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite