13 septembrie, ziua pompierilor. Programul manifestărilor din Bărăgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi pompieri

În ziua de 13 Septembrie pompierii călărăşeni comemorează actele de eroism ale înaintaşilor şi cinstesc memoria tuturor colegilor care au căzut la datorie.

Astfel, începând cu ora 10.00, militarii călărăşeni, alături de autorităţile locale vor evoca evenimentul istoric produs la 13 septembrie 1848, moment în care, ostaşii pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au scris o pagină de aur în Istoria României prin dârzenia, devotamentul şi iubirea de ţară de care au dat dovadă în crâncena şi sângeroasa luptă inegală cu cotropitorii otomani, veniţi să înăbuşe mişcarea revoluţionară.

 Pompierii călărăşeni vor desfăşura mai multe activităţi, prin care vor fi premiaţi cei mai buni sportivi ai I.S.U. Călăraşi,  vor fi înaintaţi în gradul următor înainte de termen ofiţerii şi subofiţerii care s-au remarcat, obţinând rezultate deosebite în activitate, şi desigur vor au fi acordate diplome de onoare acelor salvatori care au obţinut rezultate excepţionale şi au salvat vieţi la intervenţiile dificile la care au participat.

Totodată se vor desfăşura în faţa invitaţilor mai multe exerciţii demonstrative de salvare a persoanelor din diferite medii şi votr fi simulate intervenţii de stingere. În ziua de 13 septembrie, în cinstea Zilei pompierilor din România, toate subunităţile inspectoratului vor desfăşura, de asemenea, mai  multe activităţi de prezentare a celor mai noi mijloace tehnice de intervenţie.
 

Vă recomandăm şi:

Anchetă preliminară. Focul la bazar a fost pus intenţionat, incendiul a făcut pagube de 50.000 de lei

Bazarul de la Orizont, cuprins de flăcări violente, poliţia a deschis o anchetă

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite