Caz revoltător la Botoşani. O femeie în comă a fost plimbată pe drumuri fiindcă toţi medicii de la Urgenţă erau în concediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O botoşăneancă aflată în comă a fost purtată pe drumuri fiindcă medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe Dorohoi erau plecaţi. Doi dintre aceştia în concediu, iar unul la un congres de specialitate. Femeia era la un pas să-şi piardă viaţa şi a fost salvată de medicii de pe ambulanţă.

O femeie de 60 de ani din judeţul Botoşani, aflată în comă, era să moară fiindcă nu exista niciun medic abilitat pentru a o salva. Mai precis, aceasta a fost preluată de o ambulanţă în comă după ce a suferit un accident vascular şi a fost transportată la Spitalul Municipal Dorohoi, cea mai apropiată unitate sanitară de localitatea în care se afla pacienta. Aici însă nu era niciun medic abilitat să o intubeze şi să-i salveze viaţa.

Doi medici în concediu, unul la congres

Spitalul din Dorohoi are trei medici specializaţi în urgenţe şi terapie intensivă. Doar aceştia, prin lege, pot intuba un pacient. Conform publicaţiei botosaninews.ro, din cei trei medici abilitaţi să-i salveze viaţa femeii, doi erau în concediu, iar unul plecat la un congres de specialitate. Practic, în cazul unei urgenţe majore de acest gen, spitalul nu avea niciun medic abilitat pentru urgenţe şi terapie intensivă. 

În aceste condiţii, femeia în stare foarte gravă a fost pusă să aştepte până a venit o ambulanţă de la Botoşani, cu tot cu medic, şi apoi transportată încă 37 de kilometri până la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Botoşani. Practic femeia a fost salvată de medicul de pe ambulanţă. ”Am intubat-o în ambulanţă şi a fost transportată la Botoşani în parametri stabili. Teoretic, în astfel de cazuri, pacientul se preia intubat, dar nu a fost o problemă, am intubat-o în ambulanţă”, a precizat medicul de pe ambulanţă Mihai Murariu pentru Monitorul de Botoşani.  

Vina dată pe lipsa de personal

Pentru situaţia creată, directorul Spitalului Municipal Dorohoi spune că de vină este lipsa de personal. Dintre cei doi medici specializaţi în Urgenţe, unul era în concediu, iar celălalt, după cum declară directorul, era la Zilele Medicale ale Spitalului de Urgenţă Moineşti. ”Noi nu ne putem permite să plătim gardă la domiciliu. Avem cinci linii de gardă ale spitalului, inclusiv Urgenţele, iar restul vin de acasă dacă sunt solicitaţi şi sunt plătiţi pentru perioada când vin la spital”, a declarat managerul spitalului, Emilian Vamvu, pentru botosaninews.ro

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

O asistentă medicală de la UPU Vaslui a murit într-un accident, încercând să evite un câine apărut pe şosea

Operaţii amânate la Spitalul Judeţean din cauza crizei anestezicelor

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite