Canicula dă peste cap echipajele de la Ambulanţă. O treime dintre apelurile din Iaşi sunt nejustificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În judeţul Iaşi, serviciile de intervenţie medicală sunt depăşite de numărul de solicitări FOTO Facebook-ambulanta.iasi
În judeţul Iaşi, serviciile de intervenţie medicală sunt depăşite de numărul de solicitări FOTO Facebook-ambulanta.iasi

În zilele cu temperaturi ridicate, echipajele de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Iaşi sunt suprasolicitate, însă multe dintre cazurile la care ajung nu reprezintă o urgenţă, fiind nejustificat apelul către ei. Cu această situaţie se confruntă la circa 150 de solicitări din cele 400 pe care le au într-o zi.

Zilele caniculare sunt şi cele mai aglomerate la Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Iaşi. Telefoanele sună neîncetat, iar echipajele lucrează la foc continuu.

Medicii spun însă că în ultimele săptămâni, când s-au înregistrat temperaturi ridicate, o treime dintre cei care au solicitat intervenţia lor nu reprezentau o urgenţă. Astfel, echipajele şi aşa insuficiente au fost aglomerate inutil cu cazuri care puteau fi tratate la medicul de familie sau în ambulatorii. 

Din cele 400 de apeluri pe care le primeau zilnic, 150 nu au reprezentat un caz grav.

De suferit de pe urma acestor apeluri nejustifcate au cazurile cu adevărat grave, la care din cauza acestei suprasolicitări se poate ajunge cu întârziere, mai ales că Serviciul de Ambulanţă din Iaşi se confruntă şi cu un deficit de maşini şi de personal.

‘’Avem un număr de echipaje redus şi dotări insuficiente şi pentru că se creează această presiune din cauza numărului mare de solicitări este posibil ca uneori să nu putem ajunge la un caz grav, care ar avea nevoie de intervenţia noastră. Parcul auto are 65 de ambulanţe înregistrate, iar 51 dintre ele ar trebui casate din cauza vechimii şi a numărului mare de kilometri parcurşi’’, spune asistentul medical principal Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi. 

În ultimii doi ani, Iaşiul nu a primit ambulanţe noi. 

Vă mai recomandăm:

Serviciile de salvare, ruletă rusească în Iaşi. Ambulanţa şi SMURD, copleşite de numărul uriaş de urgenţe reclamate

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite