Ariel Sharon, comemorat la sinagoga din Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ariel Sharon FOTO Adevărul
Ariel Sharon FOTO Adevărul

Moartea lui Ariel Sharon a zguduit întreaga comunitate evreiască. La Botoşani toţi evreii s-au rugat în cadrul unei slujbe speciale la sinagoga din localitate.

Fostul  prim-ministru al Israelului şi eroul luptelor arabo-israeliene, Ariel Sharon este regretat chiar şi la mii de kilometrii depărtare de Israel.

 Comunitatea evreiască din Botoşani s-a întrunit de Sabat la sinagoga din localitate pentru a comemora trecerea în nefiinţă a marelui om politic israelian. ”A fost un personaj ilustru. Regretăm foarte mult moartea sa. Deşi ne pare rău ne aşteptam totuşi să se întâmple şi acest lucru. Ne-am adunat toată comunitatea şi ne-am rugat împreună la sinagogă pentru Ariel Sharon. Mulţi dintre noi l-am cunoscut personal. Era într-adevăr o mare personalitate.”, a declarat David Iosef, liderul comunităţii evreieşti de la Botoşani. 

Chiar şi printre tinerii evrei din comunitate circulă legende cu Ariel Sharon, mai ales întâmplări petrecute în timpul războaielor arabo-israeliene. ”Îmi aduc aminte de o manevră de învăluire despre care se povestea. Modul cum a încercuit armata arabă în apropiere de Suez. Era un mare general”, a precizat Marcel Goldenberg, un tânăr din comunitatea evreiască din Botoşani. Ariel Sharon a murit la vârsta de 85 de ani după ce a stat opt ani în comă din cauza unui atac cerebral.  

Citiţi şi:

Preşedintele Comunităţii Evreilor din Arad, despre moartea lui Ariel Sharon:  „A avut un rol determinant în toată istoria”

Evreii din Focşani se roagă pentru Ariel Sharon

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite