UPDATE: Conservele rămân, deocamdată, pe rafturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicio conservă nu a fost retrasă de pe rafturi (foto arhivă)
Nicio conservă nu a fost retrasă de pe rafturi (foto arhivă)

Inspectorii sanitari spun că nu au reuşit să identifice tipul conservei pe care femeia de 51 de ani, suspectă de botulism, ar fi consumat-o săptămâna trecută. Aceştia spun, însă, că simptomele pacientei sunt specifice botulismului.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, spune că Institutul Cantacuzino va putea confirma, cel mai probabil, în trei zile, diagnosticul de botulism. „Diagnosticul clinic este clar: simptomele indică faptul că ar fi vorba despre botulism. Pacienta, însă, nu se simte bine şi aşteptăm să îşi mai revină pentru a putea identifica ce conservă a consumat", a explicat Doina Petri. Acesta crede că este puţin probabil ca alte conserve din acelaşi lot să fie infectate. „S-ar putea să fie vorba doar un spor apărut izolat în acea conservă", a mai precizat directorul DSP.  

În judeţ a mai existat un singur caz confirmat de botulism, în urmă cu trei ani, la un bărbat care a consumat o conservă importată din Thailanda.

Pentru siguranţa alimentară, medicii le recomandă bistriţenilor să nu cumpere conserve care au capacul umflat sau care pot avea un miros suspect.

Citiţi şi O femeie de 51 de ani,suspectă de botulism

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite