UPDATE 2 Grupul Filadelfia, luat în vizor de procurorii DIICOT. Director de vânzări, arestat pentru trafic de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: en.filadelfia-group.ro
FOTO: en.filadelfia-group.ro

În mare secret, ieri după-masă procurorii DIICOT au descins în sediul companiei bistriţene de transport Filadelfia. Se pare că bistriţenii sunt filaţi de multă vreme, infracţiunile pentru care sunt cercetaţi fiind destul de grave. Unul dintre directorii de vânzări a companiei a fost arestat preventiv pentru trafic de minori.

UPDATE 2:

În martie anul curent, compania a fost zdruncinată destul de tare, directorul de vânzări pe zona de sud al societăţii Tabita Tour, Romulus Georgescu din Vâlcea, fiind arestat preventiv pentru trafic de minori.

În acelaşi dosar, se pare, mai este arestat şi Mihai Claudiu Uveges din Braşov, şofer la aceeaşi firmă, dar şi Luminiţa Magheru din Galaţi.

Toţi sunt acuzaţi că au constituit o grupare care transporta cu autocarul minore în Spania, în scopul practicării prostituţiei.

UPDATE:

Potrivit citynews.ro cei care se ocupă de dosarul care vizează grupul Filadelfia sunt procurorii DIICOT Alba, care au cerut astăzi arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi administratori ai firmei bistriţene de transport.


Tribunalul Alba a respins cererea procurorilor de arestare preventivă, obligându-i însă pe cei doi să nu părăsească ţara timp de 30 de zile. Cei doi administratori ai grupului sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

 

Percheziţiile au avut loc ieri după-masă la sediul companiei din Bistriţa, dar şi la alte filiale din ţară. Procurorii DIICOT ar fi luat la audieri mai mulţi directori ai firmelor grupului, precum şi angajaţi.

Potrivit unor surse se pare că infracţiunile pentru care ar fi fost luaţi în vizor bistriţenii de ceva vreme sunt destul de serioase. Se vorbeşte despre evaziune fiscală şi trafic de persoane.

Nu este prima dată când compania bistriţeană de transporturi intră în atenţia oamenilor legii, acum aproape 10 ani, Filadelfia fiind în mijlocul unui scandal după ce anchetele Adevărul au dezvăluit faptul că firma, sub masca turismului, îi scotea pe români, pe sub mână, din ţară.

Vă mai recomandăm:

Dumitru Roşu, administratorul firmei de transport implicate în accidentul din Franţa: nu am închiriat autocarul nimănui

Tren cu abur pentru turişti între Bistriţa-Năsăud şi Târgu-Mureş

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite