UPDATE Fratele lui Eugen Preda, liderul clanului „Sportivilor“ a fost arestat preventiv pentru şantaj şi cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat din Bucureşti, membru al clanului „Sportivilor“, arestat pentru şantaj şi cămătărie   FOTO Adevărul
Un bărbat din Bucureşti, membru al clanului „Sportivilor“, arestat pentru şantaj şi cămătărie   FOTO Adevărul

Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda- liderul clanului „Sportivilor“- care fusese reţinut de procurorii DIICOT pentru cămătărie, şantaj şi aderare la un grup infracţional organizat, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, potrivit unei decizii luate miercuri de Curtea de Apel Bucureşti.

UPDATE  Adrian Preda, fratele lui Eugen Preda- liderul clanului „Sportivilor“- a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia Curţii nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Instanţa Supremă.

Acesta a fost reţinut de procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti, pentru aderare la un grup infracţional organizat, cămătărie şi şantaj.

„În urma probatoriului administrat în cauză, faţă de acesta s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, cămătărie şi şantaj, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă“, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

Mai mulţi membri ai clanului „Sportivilor“, implicaţi în furtul de arme de la „Ciorogârla“

La 9 iulie 2012, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 15 ani de detenţie pe sportivul Eugen Preda - liderul clanului „Sportivilor“- judecat alături de alte 16 persoane în cazul armelor furate de la unitatea militară din Ciorogârla.

Câteva zeci de arme au dispărut, pe 29 ianuarie 2009, din depozitul unităţii militare de la Ciorogârla, de lângă Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, a fost vorba de peste 50 de arme de tip AKM, mai multe pistoale Carpaţi şi TT, o mitrallieră cu afet.

Mai mult de 70.000 de poliţişti au fost angrenaţi în misiuni şi s-au organizat peste 20.000 de filtre de circulaţie, toate cu scopul de a găsi armele furate.

Gruparea lui Eugen Preda, implicată şi în trafic de droguri

De asemenea, procurorii au stabilit că membrii grupării lui Eugen Preda  au fost implicaţi, în cursul anului 2009, în traficarea a aproximativ 124 de kilograme de heroină, valoarea acestor droguri fiind de aproximativ 2,5 milioane de euro.

În urma monitorizării traficanţilor de droguri, au ieşit indicii cu privire la implicarea grupării lui Eugen Preda în vânzarea armelor sustrase de la Ciorogârla, au susţinut anchetatorii.

În 10 februarie 2011, au fost găsite 15 arme - cinci mitraliere AKM şi zece pistoale - furate de la UM Ciorogârla, în decembrie 2009, la casa bunicilor lui Eugen Preda, arestat în cazul tranzacţionării armelor.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite