Patronii grupului Filadelfia din Bistriţa, acuzaţi de infracţiuni de criminalitate organizată de DIICOT Alba Iulia. Director de vânzări arestat pentru trafic de minori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul central Filadelfia Group din Bistrita
Sediul central Filadelfia Group din Bistrita

Proprietarii grupului de firme Filadelfia din Bistriţa-Năsăud, cu afaceri anuale de aproximativ 20 de milioane de euro, sunt cercetaţi penal de procurorii DIICOT Alba Iulia pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire grup infracţional organizat şi evaziune fiscală. Gavril Sighiartău şi Ioan Eugen Sighiartău au fost propuşi miercuri pentru arestare preventivă la Tribunalul Alba, dar instanţa a decis cercetarea celor doi în libertate.

Tribunalul Alba a dispus faţă de inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Soluţia instanţei a fost contestată cu recurs, care se va judeca la Curtea de Apel Alba Iulia. Procurorii DIICOT Alba Iulia au efectuat marţi seara percheziţii la sediul central al firmei din Bistriţa-Năsăud şi la puncte din alte judeţe. Cei doi patroni şi administrator ai grupului de firme, Gavril Sighiartău şi Ioan Eugen Sighiartău, au fost reţinuţi de procurori. 

Filadelfia este un grup bistriţean de firme cu activităţi în domeniile: transport rutier de persoane, intern şi internaţional (Tabita Tour), turism (Filadelfia Turism), asigurări (DirektAsig), transport de marfă (Filadelfia Marfă) şi construcţii (Filadelfia Construcţii). Grupul de firme Filadelfia, controlat de familia Sighiartău, şi-a stabilit pentru 2013 o ţintă de business de 24 de milioane de euro, mai mare cu 6 milioane de euro faţă de 2012. Tabita Tour, specializată în transportul de persoane intern şi internaţional, se ocupă şi de închirierea autocarelor, oferind servicii de coletărie în Spania, Italia şi România. 

În martie 2013, directorul de vânzări pe zona sud al societăţii Tabita Tour, care face parte din grupul Filadelfia, Romulus Georgescu din Vâlcea, a fost arestat preventiv la propunerea DIICOT Alba Iulia pentru trafic de minori. În acelaşi dosar mai este arestat Mihai Claudiu Uveges din Braşov, şofer la aceeaşi firmă. Un alt inculpat, şofer şi el, este cercetat în libertate după ce a fost de acord să coopereze cu anchetatorii. O a treia persoană arestată este o femeie din Galaţi, Luminiţa Magheru, în timp ce mama acesteia este cercetată în libertate. Sunt acuzaţi că au constituit o grupare care transporta cu autocarul minore în Spania, în scopul practicării prostituţiei.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite