Tibi Uşeriu, primul român care a câştigat 6633 Ultra, unul dintre cele mai solicitante maratoane din lume, va primi 25.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tibi Uşeriu, primul român care reuşeşte să câştige 6633 Ultra Arctic, unul dintre cele mai solicitante ultramaratoane din lume primeşte 25.000 de lei de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Luni, consilierii judeţeni şi-au dat acordul, în unanimitate, pentru ca Tibi să primească acest premiu de excelenţă.

Performanţa incredibilă a bistriţeanului Tibi Uşeriu a determinat Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud să se reunească de urgenţă şi să adopte acordarea unui premiu de excelenţă în valoare de 25.000 de lei. 

Bistriţeanul va primi premiul abia la finalul lunii, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean programată pentru data de 31 martie. Tibi urmează să se întoarcă acasă în cursul acestei săptămâni. 

„Mi-aş dori să avem cât mai multe astfel de ocazii de a arăta un minim de recunoştinţă şi respect unor oameni care fac cinste judeţului şi duc numele acestuia pe cele mai înalte culmi. Ce a reuşit Tibi este aproape inimaginabil, a făcut eforturi supraomeneşti, în condiţii vitrege”, a precizat în cadrul şedinţei de luni, preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan. 

Tibi este al 20-lea concurent din istoria 6633 Ultra, care reuşeşte să ajungă la finish în timpul impus de organizatori. Cursa se desfăşoară la Cercul Polar şi se întinde pe 563 de kilometri. Această distanţă trebuie parcursă în 180 de ore, pe temperaturi care ajung şi la -60 de grade şi pe un vânt ce poate trece şi la 200 de kilometri/oră. 

„Şi avem un câştigător al ediţiei din 2016 a 6633 Arctic Ultra: Tiberiu Uşeriu din România a trecut linia de finish la Tuktoyaktuk la 4:44 PM. Tibi a condus de la start şi până la finish şi este un campion indubitabil a celui mai dur şi friguros ultramaraton de pe planetă. Bravo omule!”, au fost cuvintele organizatorilor ultramaratonului.  

Tiberiu Uşeriu a dominat cursa încă din prima zi, distanţa dintre el şi locul doi fiind la un moment dat şi 8 ore. În ultimele două zile de cursă, Tibi a fost nevoit să facă faţă şi unei răni la picior, care a micşorat considerabil distanţa dintre el şi locul II. Bistriţeanul a finalizat cursa cu 12 ore înainte de data limită, locul II, singaporezul PJ, ajungând la finish la o oră după Tibi. Ceilalţi doi români au reuşit şi ei să finalizeze cursa, la cinci ore după Tibi Uşeriu. Cei doi au ajuns la finish alături de ceilalţi trei concurenţi rămaşi în cursă. 

Vă mai recomandăm:

Cum se pregăteşte un bistriţean pentru una dintre cele mai dure competiţii de la Polul Nord: alergat la bustul gol, dormit afară şi băi în apă rece ca gheaţa

   

Tibi Uşeriu, unul dintre cei trei români acceptaţi la Tor Des Geants, despre cursa vieţii: „Pentru mine doar să termin viu nu este o opţiune. Vreau mai mult”

   

Maratonistul bistriţean Tibi Uşeriu „vinde“ kilometri pentru copiii dependenţi de dializă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite