Preşedintele de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, anunţă controale drastice la Colibiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi s-a discutat şi despre problemele de la Colibiţa, unde proprietarii de cabane au intrat cu gardurile până în lac, au închis drumurile comunale şi mai mult, ar deversa dejecţiile direct în lac.


„Cer tuturor instanţelor statului care au atribuţii să-şi facă treaba şi să verifice activitatea economică la Colibiţa. Le cer domnului primar Vasile Laba şi lui Constantin Hada de la Inspectoratul de Stat în Construcţii să facă un program şi să facă controale,” a declarat în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi Radu Moldovan.

Acesta a mai spus că a sesizat problema legată de deversările deşeurilor în lac şi în urmă cu o lună primăriei, însă nu s-a luat nicio măsură. „Nu cred că sunt nici 10% cei care au fose ecologice la Colibiţa”, a mai precizat Radu Moldovan.

Haosul de la Colibiţa, care datează de ani buni, a reintrat în atenţia opiniei publice în urmă cu câteva zile, când primarul comunei Bistriţa-Bârgăului a făcut cunoscut faptul că proprietarii de case de vacanţă şi pensiuni nu ar vidanja regulat şi s-ar folosi de lac pentru a scăpa de dejecţii şi că doar un singur întreprinzător ar plăti taxa de turism, deşi nu sunt puţini cei care desfăşoară activităţi turistice.

De asemenea, Radu Moldovan a făcut cunoscut şi faptul că Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism va sprijini iniţiativa autorităţilor locale de a declara Colibiţa staţiune turistică. 



Vă mai recomandăm:
 

Vasile Laba, primarul din Bistriţa Bârgăului, îi acuză pe proprietarii de pensiuni că îşi de deversează fosele septice în Colibiţa


FOTO Cea mai nouă staţiune din Bistriţa-Năsăud îşi primeşte turiştii cu „şosele minate” şi căderi de stânci

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite