FOTO Bungalowuri de lux, pe malul lacului Colibiţa. O noapte în minunăţiile care-ţi permit să vezi răsăritul din pat costă 100 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bungalow-urile sunt construite din cărămidă şi beton, însă partea din faţă este „îmbrăcată” în lemn FOTO: Cristian Munthiu
Bungalow-urile sunt construite din cărămidă şi beton, însă partea din faţă este „îmbrăcată” în lemn FOTO: Cristian Munthiu

La doar 40 de kilometri de Bistriţa, un lac de acumulare s-a transformat în atracţia zonei. Investitorii s-au lăsat duşi de val şi au venit cu oferte tentante pentru turişti. Una dintre ofertele „speciale“ cu care ne surprinde Colibiţa sunt patru bungalowuri de lux, unde o noapte cu mic dejun inclus costă 100 de euro.


Bungalowul sau, pe româneşte, „bungaloul” este o locuinţă din lemn şi împletituri de trestie cu un singur etaj, înconjurată de vegetaţie, construită de cele mai multe ori în mijlocul naturii şi folosită în deosebi pe timpul vacanţelor.

Astfel de locuinţe au apărut şi în România, mai ales în zonele cu potenţial turistic. Bistriţa-Năsăud nu a fost mai prejos, inaugurându-şi primele bungalow-uri destinate turiştilor la mijlocul lunii iulie.

Acestea se află în viitoarea staţiune Colibiţa, în cadrul celui mai luxos complex de pe malul lacului de acumulare, Fisherman`s. Deşi reprezentanţii complexului nu vorbesc despre sume, refuzând să vehiculeze un cost al construcţiilor, se pare că acestea nu au fost tocmai ieftine.

Un asfel de bungalow are aproape 50 de metri pătraţi, la care se adaugă încă pe atât terasă şi zonă de plajă. Este format dintr-un dormitor, un dressing şi o baie, cu geam integral spre lacul Colibiţa. Are încălzire prin pardoseală, plasmă, minibar, parcare privată, acces la ponton privat şi la lac.

Construcţia este realizată sub dealul din apropierea clădirii principale a complexului, beneficiind de acoperiş cu gazon, pe care te poţi chiar relaxa la soare.

Bungalow-urile au fost construite în aproximativ patru luni, ritmul lucrărilor fiind încetinit de vremea nefavorabilă. Spre deosebire de clasicele bungalow-uri din lemn şi împletituri de trestie, acestea sunt din beton şi cărămidă, fiind doar „îmbrăcate” în lemn. Terasa şi plaja sunt însă din lemn.

O noapte petrecută într-o asemenea construcţie care-ţi permite să admiri răsăritul sau apusul chiar din pat costă 100 de euro cu mic dejun inclus. Potrivit reprezentanţilor complexului, acestea sunt vizitate de mulţi corporatişti, dar şi de alţi români cu dare de mână care nu mai vor vacanţe în străinătate.

Deşi preţul unei nopţi de cazare pare un pic piperat, în alte ţări, un bungalow cu dotări similare costă de la 200 de euro în sus.
 

Vă mai recomandăm:

Cum a dispărut şi renăscut una dintre celemai vizitate localităţi din Bistriţa-Năsăud

FOTO Cea mai nouă staţiune din Bistriţa-Năsăud îşi primeşte turiştii cu „şosele minate” şi căderi de stânci

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite