Percheziţii la blocurile sociale ale Primăriei Bistriţa. Locatarii ar fi implicaţi într-o reţea de contrabandă cu ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi dimineaţă au avut loc mai multe percheziţii la blocurile sociale ale Primăriei Bistriţa. Se pare că mai mulţi locatari ai acestor blocuri ar fi implicaţi într-o reţea de contrabandă cu ţigări, cu ramificaţii internaţionale.

Mai multe percheziţii au avut loc marţi dimineaţă, la blocurile sociale ale Primăriei Bistriţa. Din primele informaţii rezultă că mai mulţi locatari ar fi bănuiţi că sunt implicaţi într-o reţea de contrabandă cu ţigări, pe care anchetatorii sunt cu ochii încă din anul 2015. Deocamtă nu se ştie câte persoane sunt implicate din Bistriţa-Năsăud şi nici câte percheziţii s-au desfăşurat pe raza acestui judeţ. 

„Grupul infracţional era format din cetăţeni români, ajutaţi de cetăţeni bulgari şi de alţi cetăţeni români rezidenţi în Spania. Aceştia procurau ţigări de contrabandă de pe teritoriul Bulgariei, le transportau cu diferite mijloace auto, conduse de cetăţeni români ori străini şi le transportau pe teritoriul Spaniei, unde le depozitau şi le comercializau pe piaţa neagră”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Anchetatorii au efectuat marţi, în total, 38 de percheziţii în Constanţa, Dolj, Arad, Timiş, Bucureşti şi Bistriţa-Năsăud şi peste 50 de percheziţii în Spania. Grupul infracţional destructurat de Poliţia de Frontieră acţiona pe raza acestor judeţe. 

„Totul a început în luna decembrie a anului 2015 când, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul cetăţeanului român Cosmin E, în vârstă de 37 ani, domiciliat pe raza judeţului Dolj, cunoscut ca fiind implicat în contrabanda cu ţigări, s-a constat că în curtea imobilului se afla parcat un ansamblu rutier (camion cu cisterne), înmatriculat în Bulgaria, modificat şi adaptat transportului de ţigări de contrabandă, prin adăugarea unei platforme de beton în greutate de 14 tone, pe şasiul autocisternei, astfel încât încărcătura de produs lichid de pe documentele false de transport să corespundă cu masa totală a autovehiculului, care avea confecţionate spaţii de depozitare construite special pentru a ascunde mărfuri, altele decât lichide,” se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit aceluiaşi comunicat de presă, în cursul anului trecut, anchetatorii au descoperit două astfel de cisterne, în care erau ascunse peste 400.000 pachete de ţigări, a căror valoare pe piaţă trece de 4 milioane de lei.

Vă mai recomandăm:

Reţea compusă din zeci de persoane, care asigurau „alimentarea” cu droguri a adolescenţilor din Bistriţa, destructurată de DIICOT

Poliţistul-proxenet din Bistriţa. Şi-a pus iubita să se prostitueze chiar în casa în care locuiau împreună cu un copil

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite