Poliţistul-proxenet din Bistriţa. Şi-a pus iubita să se prostitueze chiar în casa în care locuiau împreună cu un copil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Orşan lucrează în IPJ din anul 2012 FOTO: Facebook Alin Orşan
Alin Orşan lucrează în IPJ din anul 2012 FOTO: Facebook Alin Orşan

Un poliţist de 28 de ani din judeţul Bistriţa s-a gândit să-şi suplimenteze salariul printr-o activitate ilegală. Acesta şi-ar fi transformat apartamentul închiriat într-un bordel, punându-şi iubita să se prostitueze. Mai mult se pare că poliţistul obişnuia să cosume şi droguri, la percheziţii găsindu-se jumătate de kilogram de droguri uşoare.

Alin Grigore Orşan are 28 de ani, este din Bistriţa şi a fost angajat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean în anul 2012, din vara anului 2016, activând ca agent în cadrul Secţiei 2 de Poliţie Rurală Prundu Bârgăului.

Acesta locuia într-un apartament de trei camere din Bistriţa alături de concubina sa şi de copilul acesteia de doar doi ani dintr-o altă relaţie şi făcea naveta zilnic la secţia de poliţie unde muncea. La cursul anului trecut, acesta s-a gândit să-şi suplimenteze salariul cu o activitate mai puţin legală.

Surse Adevărul.ro spun că acesta şi-ar fi pus la dispoziţie apartamentul închiriat mai multor femei, care l-ar fi folosit pentru a se prostitua. Agentul de poliţie ar fi încasat câte 150 de lei pentru fiecare zi în care apartamentul său ar fi fost transformat în bordel. 

„În ultima perioadă Orşan Grigore Alin a locuit la o adresă din municipiul Bistriţa împreună cu concubina sa, plătind chirie proprietarului apartamentului. În aceste condiţii, la începutul lunii decembrie 2016, inculpatul i-a permis unei persoane în vârstă de 22 de ani să practice prostituţia, într-o cameră a apartamentului, în schimbul unor sume de bani. Astfel că în perioada 12 decembrie - 16 decembrie, persoana respectivă a întreţinut relaţii intime cu diverşi clienţi, care o contactau prin intermediul unui site. 

S-a probat până în prezent că aceasta (n.r. femeia în cauză) a practicat prostituţia astfel: în 13 decembrie 2016 a încasat de la mai multe persoane suma de 1100 lei, iar la data de 14 decembrie 2016 a încasat de la mai multe alte persoane suma de 1000 de lei. În seara zilei de 14 decembrie 2016, la solicitarea inculpatului Orşan Alin Grigore, aceasta i-a achitat agentului de poliţie suma de1000 de lei, cei doi având înţelegere ca urmare a practicării prostituţiei timp de o săptămână să i se plătească agentului de poliţie suma de 150 de lei per zi. Fapta comisă a agentului de poliţie constituie infracţiunea de proxenetism, pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani”, explică purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, procurorul Angela Sângeorzan. 

politie prundu bargaului

Secţia din Prundu Bârgăului, unde muncea bărbatul FOTO: Bianca Sara

   

Poliţistul a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, în data de 16 ianuarie 2016. De asemenea, poliţistul a fost şi suspendat din funcţie. 

„În data de 16 ianuarie anul curent, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de un agent de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud pentru comiterea infracţiunii de proxenetism. Ulterior, acesta a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se măsura arestului la domiciliu. În paralel, conducerea IPJ a dispus suspendarea raporturilor de serviciu şi efectuarea de cercetări prealabile”, a declarat Crina Sîrb, purtătoarea de cuvânt a poliţiei bistriţene. 

Poliţistul vecin l-a dat în gât pe agentul „antreprenor”

Potrivit unor surse Adevărul.ro, agentul de poliţie şi-ar fi determinat şi iubita să se prostitueze, asta deşi cu ei adesea locuia şi copilul de doi ani al acesteia. Mai mult, aceleaşi surse precizează că poliţistul împreună cu iubita sa obişnuiau să se drogheze. La percheziţii s-ar fi găsit în jur de 400 de grame de cannabis. 

Agentul a fost prins tocmai de un coleg, care locuia în blocul în care Alin Orşan amenajase un bordel. Acesta a fost ridicat în 15 ianuarie, dimineaţa, chiar când se pregătea să meargă la muncă, fiind în uniforma de serviciu.

Vecinii agentului spun că acesta s-a mutat împreună cu iubita sa în apartamentul cu pricina în urmă cu patru luni. Aceştia sunt terorizaţi de zgomotele care se aud zi şi noapte din apartament, susţinând că agentul obişnuieşte să îşi agreseze fizic şi iubita.

Vă mai recomandăm:

Şefii Poliţiei bistriţene, trimişi în judecată pentru zeci de infracţiuni. Caracatiţa corupţiei a ajuns la angajaţi ai RAR şi la o profesoară

Poliţist corupt, daune morale de peste 20.000 de lei pentru celula prea mică, lipsa geamului şi toaleta murdară

   

Cât costa un permis auto la Bistriţa? Trei căruţe de lemne şi 200 de lei

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite