Mitul lui Dracula, disecat la Colibiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Dorin Dobra a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că după Sărbătorile Pascale va avea loc o întâlnire de lucru la Colibiţa la care vor fi invitaţi miniştrii Turismului, Economiei, precum şi reprezentanţi ai Facultăţii de Business din cadrul UBB Cluj-Napoca. Tema avută în vedere este mitul lui Dracula, care poate aduce turşti în judeţ, crede senatorul Dorin Dobra.


Dorin Dobra a declarat în cadrul conferinţei de presă că luna mai şi-o dedică proiectului „Dracula”, cu care senatorul vrea să atragă turişti în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Prima întâlnire pe această temă ar urma să aibă loc după Sărbătorile Pascale, la aceasta fiind invitaţi atât primarii care sunt interesaţi de acest proiect, cât şi miniştrii Turismului şi Economiei, precum şi reprezentanţi ai Facultăţii de Business din cadrul Universităţii Babeş Bolyai.

Senatorul ia în calcul un site, simboluri şi embleme care să ducă cu gândul la Dracula şi chiar anumite tipuri de mâncare, care să „completeze” mitul contelui. Până în acest moment singurele elemente care îl preamăresc pe conte sunt Hotel Castel Dracula, o unitate de cazare construită în Pasul Tihuţa care respectă pe cât se poate arhitectura castelul din inima Transilvaniei, prezentat de Bram Stoker în romanul Dracula, precum şi un salon dedicat acestei teme amenajat în Hotelul Coroana de Aur din municipiul Bistriţa.


Vă recomandăm:

FOTO: O bistriţeancă se încăpăţânează să le deschidă englezilor apetitul pentru sarmalele cu păsat, folosindu-se de contele Dracula

Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. 46.000 de vizitatori i-au trecut pragul în primele trei luni din 2013

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite