Jumătate dintre cei care au dat simulările nu au luat notă de trecere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii bistriţeni nu au luat în serios simulările, drept dovadă stau rezultatele slabe înregistrate FOTO: Adevărul
Elevii bistriţeni nu au luat în serios simulările, drept dovadă stau rezultatele slabe înregistrate FOTO: Adevărul

Potrivit unei situaţii remise de Instituţia Prefectului, 58,2% din elevii care au susţinut simulările pentru BAC nu au obţinut notă de trecere. Situaţia stă la fel în cazul testărilor naţionale, unde media de promovare a fost 5,39.


Dintre cei 3376 de elevi bistriţeni care au susţinut simularile pentru BAC, 1802 nu au reuşit să obţină notă de trecere. Dintre cei 1287 care au luat notă de trecere, 88,5% abia au reuşit să ia nota 5, în timp ce doar 207 elevi au luat peste 6.

Rândurile nepromovaţilor, se pare, sunt îngroşate de elevii de la seral, fără frecvenţă sau distanţă. Doar 37 de elevi de la seral au luat notă de trecere, în timp ce de la fără frecvenţă doar unul, iar de la distanţă niciunul.

Niciun elev nu a reuşit să ia 10 la simulările din acest an, iar nota 9 a fost obţinută de doar 132 de candidaţi.

La examenele de evaluarea naţională s-au înscris 2948 de elevi, media de promovare la nivelul judeţului fiind 5,39. Îngrijorător este faptul că mulţi elevi nu au luat în serios aceste simulări, înregistrându-se şi note de 1, 2 sau 3. Cele mai multe note de 1 şi de 2 au fost înregistrate la Limba Română.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite