PDL îi cere ministrului Educaţiei să spună cum s-a ajuns la rezultatele slabe de la simularea bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Purtător de cuvânt PDL Bucureşti Mihai Atănăsoaei Foto Blogul personal
Purtător de cuvânt PDL Bucureşti Mihai Atănăsoaei Foto Blogul personal

Democrat-liberalul Mihai Atănăsoaei a declarat joi că PDL Bucureşti îi va trimite o scrisoare ministrului Educaţiei Remus Pricopie prin care îi va cere să demareze controale pentru a vedea cum s-a ajuns la rezultatele dezastruoase de la simulările bacalaureatului.


,,Am văzut că atât profesorii cât şi elevii acuză un grad de dificultate foarte ridicat al subiectelor propuse de guvernanţi. Având în vedere aceste acuze ale profesorilor şi elevilor, PDL Bucureşti adreseaza astăzi ( joi n.r.) ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, o scrisoare prin care cerem ca acesta să demareze urgent controale, cel puţin la nivelul Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti“, a precizat părtătorul de cuvânt al PDL Mihai Atănăsoaei.

Atănăsoaei a mai spus că în situaţia în care ministrul Educaţiei nu va reacţiona, PDL le va cere demisia ministrului Remus Pricopie şi cuplului Negoiţă-Andronescu.

,,Vina pentru aceste rezultate la Bucureşti o poartă chiar doamna Andronescu şi cu conducerea inspectoratului Bucureşti, conducere girată de USL. În 2012 doamna Andronescu anunţa că vor avea loc analize cu privire la examenele naţionale şi că vor urma măsuri care să îndrepte lucrurile. La nivelul Capitalei nu s-a întâmplat nimic. PDL Bucureşti este foarte îngrijorat de faptul că USL nu numai că distruge, economic vorbind, România, dar mai şi loveşte în generaţia viitoare care ar trebui să îndrepte, peste ani, răul făcut de ei", a conchis Atănăsoaei.

Rata de promovare la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost de 24% la proba de matematică şi de aproape 60% la limba romană de la bacalaureat. La evaluarea naţională, rezultatele sunt mai bune: 35% dintre elevi au promovat la Mate şi 85% la Română, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite