Subiecte ”de dificultate medie” la simularea de la Istorie pentru BAC 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a publicat subiectele şi baremul de corectare de la simularea la proba de istorie pentru examenul de bacalaureat de la vară, pe care au susţinut-o, marţi, liceenii de la profilul uman din Capitală. Dascălii susţin că cerinţele nu ar fi trebuit să-i pună în mare dificultate pe elevi.

Primele simulări din Bucureşti pentru Bac 2013 s-au sfârşit cu proba la istorie susţinută de liceenii de la profilul uman, pe 19 februarie.

Elevii au primit un subiect despre formarea statală a Transilvaniei şi a Moldovei şi unul despre despre mişcarea fascistă, iar la subiectul al treilea, ei au avut de scris un eseu despre "Ideea romanităţii românilor în vederea istoricilor".

Toate subiectele valorează câte 30 de puncte fiecare, iar elevii primesc 10 puncte din oficiu. Rezultatele se vor afişa joi, 21 februarie.

Subiecte ”de dificultate medie”

Profesorul de istorie Cornelius Riegler de la Colegiul Naţional "George Coşbuc" a explicat pentru "Adevărul" că subiectele nu au fost grele şi se pare că elevii s-au descurcat destul de bine.

"Subiectele au fost de dificultate medie. Totuşi, unele formulări sunt confuze, spre exemplu la subiectul I, punctul 7: 'Menţionaţi o caracteristică a autonomiilor locale din spaţiul românesc alta decât cea menţionată în sursele istorice date'. Este ceva vag şi, din ce am observat în lucrările pe care le-am corectat, elevii au fost derutaţi la ultimele cerinţe de la subiectele II şi III. Eseul nu a fost greu, dar mulţi nu l-au mai făcut. Notele vor fi în jur de 7-8, cele mai multe", apreciază profesorul.

Simulare Istorie by

Barem Bac Istorie by

Rezultate dezastruoase la prima simulare la BAC 2013 din Capitală

Elevii şi liceenii bucureşteni s-au descurcat bine la română, însă nu acelaşi lucru s-a întâmplat la matematică, unde subiectele i-au pus în dificultate.

Rata de promovare la simularea examenelor naţionale din Capitală a fost de 24% la proba de matematică şi de aproape 60% la limba romană de la bacalaureat.

Aşa arată datele centralizate la nivelul Bucureştiului de Inspectoratul Şcolar General (ISMB), pe baza notelor afişate de şcolile şi liceele unde aproape 50.000 de elevi au dat prima simulare a examenelor naţionale care vor avea loc la vară.

Elevii au susţinut prima probă, cea de la limba română, în data de 30 ianuarie şi pe cea de matematică, în data de 1 februarie. Rezultatele le-au fost comunicate pe 11 februarie şi testele au fost discutate la clasă împreună cu profesorii.

Următorul set de simulări din Capitală, de data aceasta la toate probele de la examenele naţionale, va avea loc în perioada 22 - 24 aprilie 2013.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite