Începe şantierul la Policlinică. Bolnavii, aşteptaţi pe strada Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni s-a semnat contractul pentru lucrările de reabilitare a Policlinicii din Bistriţa. Potrivit lui Mircea Gelu Buta, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă în administrarea căruia se află ambulatoriul, pacienţii sunt aşteptaţi începând din luna februarie la secţia de pe strada Alba Iulia până când lucrările se vor finaliza.

Trei firme se vor ocupa de reabilitarea Policlinicii de pe strada Gării. Este vorba despre S.C. Euras SRL din Satu Mare, Creativ Group din Bistriţa şi Izorep din Târgu Mureş.

Lucrările se vor întinde pe 16 luni, termenul de finalizare fiind 01 iulie 2015, iar valoarea totală a proiectului este de 36 de milioane de lei. Pentru lucrările de reabilitare, cele trei firme care au câştigat licitaţia vor încasa 9,9 milioane de lei, întreg proiectul fiind finanţat în mare parte din fonduri europene.

Proiectul prevede lucrări de reabilitare, modernizare, recompartimentare şi reorganizare pentru cele trei corpuri de clădire ale Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă. Este vorba despre aproape 90 de cabinete medicale, la care se adaugă o clădire anexă şi încă una care adăposteşte pediatria, care mai include 12 cabinete medicale.

Printre lucrările de care va avea parte Ambulatoriul se numără izolarea termică, dotarea cu ascensor, refacerea finisajelor interioare, inlocuirea tâmplăriei interioare, refacerea pardoselilor, înlocuirea trotuarelor, a reţelelor termice existente, a instalaţiilor electrice sau a celor sanitare. De asemenea, clădirile vor fi dotate cu instalaţii de climatizare şi cu instalaţii moderne de acces.

Pe parcursul lucrărilor, serviciile Policlinicii se vor muta în secţia de pe strada Alba Iulia. În două săptămâni se vor elibera cabinetele din Policlinică, urmând ca din luna februarie, serviciile ambulatoriului să poată fi găsite pe strada Alba Iulia.

Singura din curtea Policlinicii care va rămâne funcţională din este clinica privată Hiperdia, care nu este inclusă în proiectul de modernizare.

Odată ce va fi gata, Policlinica va fi dotată corespunzător cu toată aparatura de care are nevoie.



Vă mai recomadăm:
 

Betonul din curtea policlinicii va fi înlocuit cu pavaj, iar clădirile vor avea lift, sistem de ventilare modern şi sistem de supraveghere

Cu 36 de milioane de lei, Policlinica Bistriţa va fi cea mai modernă din ţară

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite