Betonul din curtea policlinicii va fi înlocuit cu pavaj, iar clădirile vor avea lift, sistem de ventilare modern şi sistem de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Policlinica din Bistriţa va avea o faţă nouă peste un an şi jumătate. Consiliul Judeţean a deschis deja licitaţia publică pentru a găsi constructorul care să se apuce de treabă. Potrivit documentaţiei, betonul din curtea policlinicii va fi înlocuit cu pavaj, clădirile vor fi izolate, vor avea lift, sistem de aer condiţionat modern şi sistem de supraveghere video şi de detectare a incendiului.


Aproape 15 milioane de lei, fără TVA,  au fost alocaţi din fonduri europene pentru reabilitarea Ambulatoriului Bistriţa. Trei clădiri dintre cele patru din incinta policlinicii, printre care se numără şi una care a servit la un moment dat drept locuinţă, aceasta fiind şi cea mai veche dintre ele, vor fi reabilitate.

Pe lângă refacerea tencuielilor, a pardoselii şi a grupurilor sanitare, care vor include şi toalete pentru persoanele cu handicap se ia în calcul şi un sistem performant de ventilare, dar şi supraveghere video.
Se va renunţa, de asemenea, la betonul din curtea ambulatoriului, care va fi înlocuit cu pavaj. Se vor monta în toate cele trei clădirile luate în calcul şi lifturi, dar şi un sistem modern de acces.


Toate cabinetele şi serviciile care vor funcţiona în cadrul policlinicii vor avea parte şi de aparatură şi mobilier nou, suma totală alocată acestui proiect ajungând la 36 de milioane de lei.


Constructorul va avea la dispoziţie 13 milioane de lei pentru lucrări şi pentru eventualele utilaje tehnologice necesare şi 422.576 de lei pentru organizarea de şantier. Faţa nouă a policlinicii va putea fi admirată abia peste un an şi jumătate, acesta fiind termenul limită pentru finalizarea lucrărilor. Lucrările vor începe cel mai devreme peste două luni, proiectul fiind încă în faza de licitaţie publică.

Clădirea principală a policlinicii a fost construită în 1968 şi dată în folosinţă în anii `70, de atunci până în prezent neavând parte de lucrări majore de reabilitare. S-au schimbat doar geamurile, fiind montate unele termopan, s-a refăcut sistemul de încălzire şi unele grupuri sanitare.

Cea de-a doua clădire este vechea centrală termică a policlinicii, construită în 1982. Aceasta adăposteşte secţia de Medicina Muncii şi cea de planning familial, iar cea de-a treia clădire este o fostă casă de locuit, construită în urmă cu circa 100 de ani.Vă mai recomandăm:
 

Cu 36 de milioane de lei, Policlinica Bistriţa va fi cea mai modernă din ţară

Cum a murit în faşă „cea mai mare investiţie din judeţul Bistriţa-Năsăud” promisă de ministerul sănătăţii

 
 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite