Mașină strivită de tren și împinsă pe pasarelă. Militarul culturist de la volan a scăpat, ca prin minune, cu viață VIDEO

0
Publicat:

Trenul a lovit în plin mașina, aflată la o trecere la nivel cu calea ferată între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu (Constanța) și a împins-o până pe pasarelă, strivind-o efectiv.

Accident feroviar Sursa foto ISU Dobrogea
Accident feroviar Sursa foto ISU Dobrogea

Accidentul s-a produs joi, 16 noiembrie 2023, cu puțin înainte de ora 8.

Conductorul trenului de marfă privat a reușit să frâneze abia pe pasarela de cale ferată, iar șoferul, un bărbat de 34 de ani, a rămas strivit între fiarele contorsionate ale mașinii, pe pasarelă, făcând intervenția pompierilor deosebit de dificilă.

„La fața locului au fost mobilizate  o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, o autoplatformă, autoscară de salvare la înălțime, un echipaj SMURD și două echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță  Constanța”, a declarat Ana Maria Stoica, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Accident ferioviar SURSA video ISU Dobrogea

Ca prin minune, șoferul era conștient și cooperant. Pompierii au fost nevoiți să blocheze și traficul rutier pe o bandă de mers, ca să poată ridica autoscara.

„Pompierii au început să lucreze pentru extragerea acestuia, intervenția fiind una dificilă din cauza faptului că accesul la persoană încarcerată a fost posibil doar cu ajutorul autoscării, pentru calarea acesteia fiind nevoie de blocarea circulației pe o bandă de mers. S-a lucrat la o înălțime de 9 metri, într-un spațiu limitat, fără loc suficient de manevre, fiind astfel îngreunată operațiunea de salvare”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Șoferul, un bărbat de 34 de ani, a fost dus de SMURD Spitalul Județean Constanța. Acesta este militar, angajat la o unitate de transmisiuni din apropierea locului unde s-a produs accidentul.

Și conductorul trenului de marfă a avut nevoie de îngrijiri medicale din cauză că a suferit un atac de panică, însă a refuzat transportul la spital.

Trenul implicat in accidentul rutier este un tren privat de marfă. Pe linia de cale ferată respectivă circulă doar garnituri de marfă, context în care traficul feroviar de călători pe raza județului Constanța nu este afectat”, a declarat purtătorul de cuvânt al CFR SA , Oana Brânzan.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite