FOTO Tărâmul Contelui Dracula, acaparat de vrăjitoare şi strigoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa a găzduit aseară Balul Vrăjitoarelor, aflat deja la a patra ediţie. Strigoii şi vrăjitoarele au fost aşteptaţi la castel cu jonglerii cu foc, o piesă de teatru şi un concert rock.

Cu mic cu mare, toţi cei prezenţi aseară la Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuţa au intrat în povestea pusă la cale deja de patru ani de organizatori şi s-au costumat în vrăjitoare, strigoi, duhuri rele sau chiar în Contele Dracula.

Startul distracţiei a fost dat la ora 19:30, de o caleaşcă ce a plimbat o vrăjitoare însoţită de zeci de „duhuri rele” prin faţa castelului, după care i-a ademenit pe cei mai curajoşi în tunelul groazei, „împodobit” cu lilieci, soareci, paianjeni şi alte orătănii.

Distracţia s-a mutat mai apoi în curtea castelului, care a găzduit o piesă de teatru „draculist” pusă în scenă de actorii teatrului Masca. Aceasta a fost presărată cu un laborator decorat cu oase şi organe de animale, precum şi cu personaje ca vrăjitoare, Contele Dracula sau domniţa, fiică de preot, care i-a furat inima.

Duhurile rele nu au lipsit nici ele, dansând frenetic alături de public, care a savurat fiecare moment din piesa pusă în scenă de actori.

Cu siguranţă însă cel mai spectaculos moment a fost oferit de un grup de „magicieni” ai focului, care au făcut acrobaţii şi jonglerii cu foc chiar în faţa castelului.

 Petrecerea a fost continuată cu un concert rock, susţinut de clujenii de la Zoom-Z, care au făcut atmosferă şi la ediţia de anul trecut. Dacă jumătate din cei prezenţi au pus punct serii aproape de miezul nopţii, alţii au ales să rămână până dimineaţa, fiind încurajaţi de vremea călduroasă.

Nu a lipsit nici mâncarea cu „specific”, pofticioşii fiind ademeniţi cu coaste de drac, bărbăţii de vampir distruse, frigărui de vârcolaci picante, ceafă de strigoi sau fleică de drac.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a avut drept scop popularizarea temei „Dracula” şi a turismului draculist, care fascinează străinii care asociază România cu contele din inima Ardealului.

Deşi petrecerea de aseară a venit să marcheze sărbătoarea de Halloween, Hotel Castel Dracula mai pregăteşte un eveniment de acest gen care va avea loc în ultima zi din lună, dedicat însă doar oaspeţilor de peste hotare, care aleg să îşi petreacă cea mai „neagră” noapte din an în Pasul Tihuţa.



Vă mai recomandăm:

Jurnaliştii de la Travel Channel despre Pasul Bârgăului: „Locul este aproape la fel de înspăimântător precum e descris şi în romanul Dracula”

Primul traseu tematic dedicat Contelui Dracula, după descrierile din romanul lui Bram Stoker

Un ceh îndrăgostit de România a scris continuarea romanului Dracula folosindu-se de istoria noastră


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite