FOTO Grigore Leşe a stins lumina în Pasul Tihuţa. 15.000 de oameni prezenţi duminică la Festivalul Usturoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 15.000 de oameni s-au adunat în Pasul Tihuţa, pe o pajişte situată la 1200 de metri altitudine, pentru a asculta muzică populară, a admira dansurile lui Nea Mărin sau pentru a-şi unge sufletul cu glasul inconfundabil al maestrului Grigore Leşe.

Potrivit estimărilor jandarmilor, în jur de 15.000 de oameni au fost prezenţi duminică la cea de-a doua zi a ediţiei cu numărul doi a Festivalului Usturoiului. Pajiştea din Pasul Tihuţa mai că se arăta neîncăpătoare pentru mulţimea de maşini care încercau să-şi găsească un loc de parcare.

Organizatorii au pregătit duminică muzică populară şi dans tradiţional. Printre cei care au urcat pe scenă s-a numărat şi maestrul dansului popular Nea Mărin, care a lăudat ansamblul Mureşul, prezent şi el.

De asemenea,cei prezenţi au putut să se înfrupte cu preparate tradiţionale, să achiziţioneze murături, siropuri, miere sau ţuică de la meşteşugari din trei judeţe Bistriţa-Năsăud, Cluj-Napoca şi Suceava. 


La mare căutare au fost şi preparatele la grătar, dar şi berea, fiind amenajate şi mese unde gurmanzii au putut să se înfrupte. Gurmanzii au fost aşteptaţi la degustat şi la concursul de gătit care a început la ora prânzului.

Nu au lipsit nici obiectele de decor sau accesoriile făcute de mână. Populare au fost şi coroniţele din flori, care au devenit simbolul festivalului din acest an. O coroană mare de peste un metru formată din sute de căciulii de usturoi pusă în faţa scenei a adus aminte de faptul că acest festival aduce un tribut „aiului”.

Cei mici au putut să se plimbe cu poneii, iar cei pasionaţi de arme au avut ocazia să tragă la ţintă, ajutaţi de specialişti.

Lumina a fost stinsă în Pasul Tihuţa de către Grigore Leşe, care a adus horitul din Maramureş tocmai în Bistriţa-Năsăud. Acesta a fost însoţit şi de către Lenuţa Purja, o interpretă de muzică populară din Bistriţa-Năsăud, printre puţinele care duce mai departe „horea din grumaz”.



Vă mai recomandăm:

Festivalul Usturoiului cu muzică, dans, bucate tradiţionale şi patru miniştri care au gustat ţuica de Bistriţa şi au tăiat lemne

Jandarmeria bistriţeană a gătit cea mai bună mâncare la ceaun la 1200 de metri altitudine

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite