Jandarmeria bistriţeană a gătit cea mai bună mâncare la ceaun la 1200 de metri altitudine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase echipe s-au întrecut duminică în Pasul Tihuţa la pregătirea celei mai bune mâncăruri la ceaun. Printre concurenţi s-a numărat şi Jandarmeria Bistriţa sau ISU din Prundu-Bârgăului. Premiul cel mare a ajuns la Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean, care a gătit cel mai bun gulaş din competiţie.

După ce sâmbătă s-au întrecut cei mai puternici bărbaţi de pe Valea Bârgăului, duminică a venit rândul bucătarilor să-şi arate măiestria în Pasul Tihuţa, la 1200 de metri altitudine, la cea de-a doua ediţie a Festivalului Usturoiului.

Şase echipe au intrat în concurs, startul fiind dat la ora 13:00. La ora 17:00 mâncarea era deja gata, fiind adulmecată cu poftă de cei prezenţi. Printre concurenţi s-au numărat Jandarmeria bistriţeană, dar şi ISU din Prundu Bârgăului, ambele întrecându-se într-ale gurii şi anul precedent. De asemenea, a mai participat Ocolul Silvic Bistriţa-Bârgăului, dar şi o echipă formată aproape numai din tineri.

Dacă anul trecut premiul cel mare a fost adjudecat de TSD Bistriţa-Năsăud, în 2014 primul loc a fost ocupat de Jandarmerie. Locul al doilea a fost adjudecat de ISU, iar al treilea de o echipă de români care locuiesc în Ungaria.

Cele şase echipe au refuzat să dezvăluie din secretele preparatului lor până şi membrilor juriului. Printre ingredientele de nelipsit s-a numărat însă usturoiul, care a fost acompaniat de murături, pâine prăjită unsă cu usturoi sau mămăligă cu brânză de oaie.

Mâncarea pregătită cu multă trudă la ceaun a fost mai apoi împărţită celor prezenţi. Fiecare echipă a pregătit cel puţin 50 de porţii. Gurmanzii au avut ocazia să guste inclusiv gulaş unguresc, pregătit de o echipă de români stabiliţi în Ungaria.



Vă mai recomandăm:

Festivalul Usturoiului cu muzică, dans, bucate tradiţionale şi patru miniştri care au gustat ţuica de Bistriţa şi au tăiat lemne

Patru miniştri s-au răsturnat cu banca sâmbătă la Festivalul Usturoiului, spre amuzamentul celor prezenţi



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite