FOTO Festivalul Usturoiului cu muzică, dans, bucate tradiţionale şi patru miniştri care au gustat ţuica de Bistriţa şi au tăiat lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima zi a celei de-a doua ediţii a Festivalului Usturoiului i-a aşteptat sâmbătă pe bistriţeni cu muzică, dans, bunătăţi tradiţionale, podoabe, dar şi cu competiţii inedite. Printre participanţi s-au numărat şi patru miniştri, care au gustat din ţuica de Bistriţa, iar cei mai curajoşi dintre ei au încercat chiar să taie lemne.

Vremea frumoasă şi caldă i-a determinat pe bistriţeni să bată câţiva zeci de kilometri până în Pasul Tihuţa pentru a participa la cea de-a doua ediţie a Festivalului Usturoiului.

Organizatorii au pregătit pentru cei prezenţi muzică, dans, bunătăţi tradiţionale din trei judeţe Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Suceava, dar şi două competiţii inedite. La prima competiţie iau parte toate domniţele care au ales să participe la festival îmbrăcate cu cel puţin un element al costumului tradiţional. Premiile constă într-o păuniţă şi două coroniţe din flori lucrate manual.

Un alt concurs care a ţinut publicul cu sufletul la gură a fost cel de „bărbăţie”. 6 bărbaţi, toţi de pe Valea Bârgăului, s-au întrecut la tăiat lemne, cărat baloţi de fân şi chiar şi la jucat. Cu premiul cel mare, o drujbă în valoare de aproximativ 2000 de lei, a mers acasă Teodor Curea.

Concursul a fost precedat şi de o demonstraţie susţinută de cei de la Stihl-Timber Sports România. La tăiat lemne şi-au încercat îndemânarea şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, precum şi ministrul românilor de pretutindeni Bogdan Stanoevici, şi el prezenţi la festival.

Alături de cei doi miniştri, au mai fost participat şi ministrul Apelor, Pădurilor şi Pisciculturii Doina Pană, precum şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. Atât doamnele cât şi domnii au fost cadorisiţi cu câte o pană de păun, dar şi cu produse tradiţionale.Ministrul Fondurilor Europene Eugen Teodorovici, precum şi ministrul românilor de pretutindeni Bogdan Stanoevici au gustat şi din ţuica de Bistriţa, prezentă la mai toate standurile de la festival.

În ceas de seară, atmosfera este întreţinută de Fanfara Shukar, Reea Cover Band şi Lidia Buble. De asemenea, cei de la Sirius au pregătit şi jonglerii cu foc, iar Ovidiu Danci, fostul concurent de la Dansez pentru Tine, dans contemporan. 



Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite